21 Μαΐ 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι γλώσσα μιλούν οι Σκοπιανοί; Απαντά ο Γιάννης Μπουτάρης !

Δείτε στο αποκαλυπτικό βίντεο του taxalia, τις ώριμες και ήρεμες απόψεις του Γιάννη Μπουτάρη και του Φίλιου Στάγκου, που κινούνται στο δρόμο της λογικής, αντίθετα με τις χθεσινές του ατυχείς δηλώσεις για "μακεδονική γλώσσα" (τον συγχωρούμε γιατί ήταν πολύ θυμωμένος με το απαράδεκτο πανό στην Τούμπα):

Aυτές οι τοποθετήσεις είναι σοβαρές και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση των δύο γειτονικών λαών, πέρα από ακρότητες και φανατισμούς. Τα θετικά θα τα αναδεικνύουμε, όπως κάνουμε πάντα. Δογματισμούς απέναντι σε πρόσωπα δεν έχουμε. Σεβασμό στην ιστορική αλήθεια απαιτούμε, κάτι που μπορεί να κάνει (όταν δεν είναι θυμωμένος) ο Δήμαρχος, που γνωρίζει την ιστορία της περιοχής και τις λεπτές ισορροπίες.




και υπενθυμίζουμε μερικά πράγματα που ειπώθηκαν ξεκάθαρα και είναι το Ευαγγέλιο της εξωτερικής μας πολιτικής. Από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκο Μπόλαρη και άριστο γνώστη του ζητήματος:



Αυτά, και να υπενθυμίσουμε ότι τους γείτονές μας τους αγαπάμε, σεβόμαστε το δικαίωμά τους να έχουν την ιστορία τους, τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους, που όμως δεν πρέπει να κατασκευάζεται με κλεμμένα από την Ελλάδα υλικά. Όπως λέει κι ο Φίλιος Στάγκος στο βίντεο, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας κι αν θέλουν οι Σκοπιανοί να κάνουν Ντίσνεϋλαντ με ελληνικά αγάλματα την πρωτεύουσά τους, είναι δικό τους πρόβλημα. Το πρόβλημα λοιπόν το έχουν οι Σκοπιανοί, που με τις γελοιότητές τους περί ...Αλεξαντάρ Μακεντόνσι και  Αριστοτέλ Μακεντόνσκι, διαιωνίζουν ένα πρόβλημα, που μπορεί να λυθεί αν το θελήσουν. Οι Έλληνες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη