22 Μαΐ 2013

Όχι στο κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων, λέει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Ενάντια στο κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων τάχθηκε με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης σε συνεδρίαση, που πραγματοποίησε στις 13 Μαΐου.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, που προβλέπει την κατάργηση θέσεων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αγνοήθηκε και απαξιώθηκε ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η διάταξη περιλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο αιφνιδιαστικά και ψηφίστηκε στη Βουλή χωρίς να ερωτηθούν οι δήμοι. Σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης «οι Δημοτικές Επιχειρήσεις εφαρμόζουν δεκάδες πολιτιστικά, κοινωνικοπρονοιακά και αθλητικά προγράμματα με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα να τα στερηθούν.

Ακόμα οι Δημοτικές Επιχειρήσεις σ' όλη την χώρα διαχειρίζονται τα αγαθά της ύδρευσης και αποχέτευσης». Παράλληλα θεωρεί ότι «με την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων οι Δήμοι δεν θα μπορούν πια να στηρίξουν οικονομικά όλες τις δομές και τα προγράμματά τους παρά μόνο ίσως κάποιο μέρος τους.

Οι εργαζόμενοι θ' αποτελέσουν παρελθόν, θα βρεθούν απολυμένοι μετά την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους, θα τους καταπιεί το τέρας της ανεργίας, ενώ οι έως τώρα χιλιάδες ωφελούμενοι, με δεδομένη την οικονομική κρίση, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τις ιδιωτικές δομές». Στην απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων Μενεμένης προστίθεται η έκκληση προς το Κράτος να συμπεριλάβει στο νόμο εδάφιο, που θα διακηρύσσει ξεκάθαρα πως οι νέες ρυθμίσεις δεν αφορούν, δεν εφαρμόζονται και δεν αγγίζουν τους Δήμους ούτε τα Νομικά Πρόσωπα, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και το προσωπικού τους.

Τέλος η απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει σαφές ότι «οι έως τώρα προφορικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν μας ικανοποιούν, αλλά ούτε και αποτελούν μελλοντική δέσμευση».

  
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη