24 Μαΐ 2013

Αθωωτική δικαστική απόφαση σταθμός για δύο πολίτες που "έπαιρναν" συντάξεις πεθαμένων

Ευτυχώς υπάρχουν και τα Δικαστήρια για να υπενθυμίζουν στη δημόσια διοίκηση, ότι δεν μπορεί να είναι υπάρχει τόσος χαβαλές !
Οι δύο πολίες δήλωσαν το θάνατο των συγγενών τους στο ΙΚΑ, πληρώθηκαν τα έξοδα κηδείας, αλλά το ΙΚΑ δεν διέγραψε τους συνταξιούχους. Ε, οι πολίτες φταίνε;

Πρωτόδικη αθώωση σε ότι αφορά στο ποινικό κομμάτι, αποφάσισε η δικαιοσύνη για δύο φερόμενους ως «μαϊμού» συνταξιούχους από την Καλαμπάκα. Οι εν λόγω συμπολίτες, συνέχιζαν να εισπράττουν συντάξεις αποθανόντων συγγενών τους από το ΙΚΑ. Με την απογραφή εντοπίστηκαν και αυτές οι περιπτώσεις, και ακολούθησε δικαστική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε - πρωτόδικα τουλάχιστον- χθες ημέρα Πέμπτη . Η αθώωση, σε ότι αφορά στο ποινικό μέρος, στηρίχθηκε στο επιχείρημα και των δύο περιπτώσεων, ότι το ΙΚΑ γνώριζε για το θάνατο των δικαιούχων συνταξιούχων. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις είχαν καλύψει τα έξοδα κηδείας! Τα ποσά που κατηγορούνται από το ΙΚΑ ότι εισέπραξαν αντιστοιχούν στα 7.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα.Από πλευράς της διοίκησης του ΙΚΑ Τρικάλων, τονίζουν ότι η εν λόγω απόφαση αφορά μόνο το ποινικό κομμάτι και ότι τα χρήματα που φέρονται να εισέπραξαν καλούνται να τα επιστρέψουν στο ΙΚΑ.