30 Μαΐ 2013

Αρβανιτόπουλος: τα άκρα τρέφονται από την παραβατικότητα

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου:Αρβανιτόπουλος: τα άκρα τρέφονται από την παραβατικότητα, εκμεταλλευόμενα ακόμα και τους ίδιους τους κανόνες


Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

«Το υπάρχον νομικό πλαίσιο ενδεχομένως να χρήζει κάποιων βελτιώσεων. Για παράδειγμα θεωρώ πως χρειάζεται και ενσωμάτωση των Ευρωπαϊκών Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Αλλά το πρόβλημα ξεκινάει όταν το όποιο Νομοθέτημα γίνεται αντικείμενο διαμάχης των άκρων. Ενίοτε τα άκρα τρέφονται από την παραβατικότητα, εκμεταλλευόμενα ακόμα και τους ίδιους τους κανόνες που μια χώρα θεσπίζει.

Σε κάθε περίπτωση ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, καθώς και όλα αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα λύνονται δευτερευόντως με κατασταλτικό και νομοθετικό τρόπο. Λύνονται κυρίως με την ωρίμανση μιας κοινωνίας που αλλάζει και αυτό μπολιάζεται μέσα από τη νοοτροπία και την Παιδεία.

Με άλλα λόγια μπορούμε να συζητήσουμε για την αναγκαιότητα του όποιου Νομοθετήματος που μπορεί επικουρικά να προσφέρει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού κοινωνικού φαινομένου. Τέτοια κοινωνικά φαινόμενα κυρίως αντιμετωπίζονται μέσα από την ωρίμανση μιας κοινωνίας και μέσα από την Αναγέννηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη