24 Μαΐ 2013

Δείτε πώς εξαπατά ηλικιωμένους στην Αργολίδα κύκλωμα απατεώνων

Την εμφάνισή του στην Αργολίδα έκανε κύκλωμα που εξαπατάει ηλικιωμένους ανθρώπους με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα. Τα άτομα που το απαρτίζουν χρησιμοποιούν ανήθικες μεθόδους για να
το επιτύχουν και σήμερα το πρωί πήγαν γι’ αυτό το λόγο στο Σκαφιδάκι.

Ο τρόπος με τον οποίο δρουν είναι ο εξής, επισκέπτονται τα υποψήφια θύματά τους που ζουν μόνοι στα σπίτια τους και συνήθως ο ένας είναι οδηγός στο αυτοκίνητο και ο άλλος ζητάει χρήματα. Λένε στους ηλικιωμένους πως είναι φίλοι των παιδιών ή των εγγονών τους και πως τους έστειλαν αυτοί να πάρουν κάποιο πόσο ώστε να τους το παραδώσουν.

Σήμερα το πρωί δύο τέτοιοι “κυριοι” γύριζαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο στο Σκαφιδάκι και μόλις είδαν μια 76χρονη γυναίκα που ήταν μόνη στην αυλή του σπιτιού της και πότιζε τα λουλούδια, την πλησίασαν. Μόνο ένας πήγε προς το μέρος της και ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο για την περίπτωση που γινόταν… στραβή να μπορέσει γρήγορα να διαφύγει.

Ο “κύριος” που πλησίασε την ανυποψίαστη, τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γυναίκα της είπε πως πρέπει να παραδώσουν ένα φάκελο με 600 ευρώ στον γαμπρό της που τα χρειαζόταν.

Η 76χρονη που ήταν μόνη στο σπίτι καθώς έλειπε ο σύζυγός της εκείνη την ώρα, τους είπε πως δεν είχε αυτό το πόσο και αυτοί της πρότειναν να τους δώσει τα κοσμήματά της… Ούτε αυτή η περίεργη πρόταση την έπεισε και οι απατεώνες δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν τις προσπάθειές τους αφού προσποιήθηκαν πως τηλεφώνησαν στον γαμπρό της, με την 76χρονη να τους διώχνει κακήν κακώς από το σπίτι της!

Την παραπάνω καταγγελία μας την έκανε η εγγονή της και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, η γιαγιά της είπε πως ο ένας από τους δύο που έκανε την “διαπραγμάτευση” ήταν μελαχρινός με κοντά μαλλιά και παραπανίσια κιλά ενώ τον άλλον δεν τον είδε καθώς καθόταν στο αμάξι, δεν μιλούσε και έτσι δεν τράβηξε την προσοχή. Επίσης μας ενημέρωσε πως η αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα, πήγε στο Σκαφιδάκι και πήρε κατάθεση.

Εμείς ψάξαμε περισσότερο το σοβαρό αυτό θέμα και μάθαμε πως στο παρελθόν άλλα δύο άτομα, πιθανόν να είναι είναι οι ίδιοι, είχαν επισκεφθεί ξανά το Σκαφιδάκι και είχαν πιάσει άλλη γυναίκα μεγάλης ηλικίας στην οποία της είχαν πει πως τους έστειλε ο γιος της για να πάρουν το αγροτικό! Ευτυχώς δεν ήταν ούτε τότε πειστικοί και έφυγαν με άδεια χέρια…

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι και πιθανότατα θα επιδιώξουν να το ξανακάνουν λογικά σε άλλο χωριό της Αργολίδας. Όσοι έχουν ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους καλό είναι να τους ενημερώσουν ώστε να ξέρουν να αποφύγουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες…

Ιάσονας Μουσταΐρας

http://www.paratiritis-news.com/?p=50166