28 Μαΐ 2013

ΕΡΤ: to be or not to be?


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Βόμβα μεγατόνων. Καταργείται η ΕΡΤ. Ουάου!! Πήρα μια τρομάρα. Σιγά ρε παιδιά. Ρίξτε και καμμιά προειδοποιητική βολή. Έκανα 24 ώρες να συνέλθω. Από τη χαρά μου. Είναι, όμως, κρίμα να
χάσουν τόσοι άνθρωποι τη δουλειά τους, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετικά ποιοτικό έργο, το οποίο πληρώνω αδρά, είπαν. Εμένα γιατί πήγε ο νους μου αμέσως στο έργο που προσφέρει η κ. Τσόκλη;  Και τόσοι άλλοι αστέρες. Η κ. Τσαρλαμπά ας πούμε.  Δεν μπορεί να μην έχετε εκτιμήσει τον τρόπο  που διαβάζει τις ειδήσεις η εν λόγω νεάνις. Το νάζι, με το οποίο περνάει τα μηνύματα της εκάστοτε κυβέρνησης και πώς χασκογελάει με τους προσκεκλημένους της στις ανάλατες εκπομπές της με τις ανούσιες ερωτήσεις. Γι' αυτό σας λέω ότι έπαθα κωλοτάνα από τη χαρά μου. Με θλίψη, βέβαια, αναλογίσθηκα ότι θα χάσω μερικές πραγματικά εκπληκτικές τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες που μόνον η ΕΡΤ προβάλλει σε αντίθεση με τα βοθροκάναλα που έχουν πήξει από τουρκοσήριαλ.

Μετά, όμως, από πολλή περίσκεψη κατέληξα στη δική μου πρόταση έχοντας ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά. Επειδή είναι πράγματι κακό να  χάσει τόσος κόσμος τη δουλειά του, η λύση είναι μία: κατάργηση του υπέρ ΕΡΤ τέλους που πληρώνουμε μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Στη συνέχεια τα πάντα θα ρυθμίσουν οι κανόνες της αγοράς, όπως συμβαίνει με όλες τις άλλες επιχειρήσεις. Τόσο απλό! Αυτό δεν λένε τα Μνημόνια; ΠΡΟΣΟΧΗ όμως: το Αρχείο της ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό και θα πρέπει να διασφαλισθεί πάση θυσία. Ξηγημένα πράγματα!

Για να είναι, όμως, άρτια η πρότασή μου, συμπληρώνω: η κατάργηση του τέλους να συνδυασθεί με την εισαγωγή της νομοθεσίας περί βασικού μετόχου, ώστε να μην αναλάβει η διαπλοκή κατ' αποκλειστικότητα το λιβάνισμα της εκάστοτε κυβέρνησης. Ξέρετε, εκείνης της νομοθεσίας που θέλησε να εισαγάγει ο Κωστάκης, αλλά πολέμησαν λυσσωδώς και με επιτυχία οι νταβαντζήδες ως αντικοινοτική αγκαζέ με την Επιτροπή του κ. Μπαρόζο και την ευρωπαϊκή βοθροκαναλική συντεχνία, πλην αποδέχθηκε, με καθυστέρηση φευ, ως συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο το Δικαστήριο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μη μου πείτε πως τα ξεχάσατε κιόλας όλ'  αυτά!!

Εν κατακλείδι: ούτε to be ούτε not to be. Σκέτο tou-be-ki για τέλη ανταποδοτικά και μπούρδες! Αρκετά πληρώσαμε και αρκετές ασχήμιες φάγαμε στη μάπα. Ας τελειώνουμε με το δίδυμο αδελφάκι  της «Ολυμπιακής», στην οποία είχαν βολευτεί μέχρι σκασμού χιλιάδες σοσιαλιστές και μη για την αντικειμενική ενημέρωσή μας ρε γαμώ το!

Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη