24 Ιουν 2013

Τρίτη 25 Ιουνίου: Συγκέντρωση συμβασιούχων Δήμου Θεσσαλονίκης στα Δικαστήρια

Είμαστε 400 εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8μηνη). Εργαζόμαστε σε πολλές ειδικότητες όπως αυτές των καθαριστών, κηπουρών αποκομιδής κ.α., καλύπτουμε πάγιες ...
και διαρκείς ανάγκες και προσληφθήκαμε μετά από μήνες ή και χρονιά ανεργίας και οι περισσότεροι από εμάς ανήκουμε σε πολύτεκνες οικογένειες με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα .Από τις 31 Μαρτίου τελείωσε η σύμβαση μας και βρεθήκαμε ξανά στην ανεργία και οι οικογένειες μας σε οικονομική ανέχεια.

Στα χρόνια των μνημονίων όπου απαγορεύονται ουσιαστικά οι προσλήψεις, μέσω των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (5 ή 8 μήνες) η κυβέρνηση με την αγαστή συνεργασία των δημάρχων έχει βρει τον τρόπο να κρατάει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς δικαιώματα, παρόλο που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Διεκδικούμε το αυτονόητο την επιβίωση μας

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την εργασία και την επιβίωση μας. Σε αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε αλληλέγγυους ,είτε είστε άνεργοι ,φοιτητές εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, μόνιμοι ή συμβασιούχοι όλοι μας βιώνουμε κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά τα προβλήματα της κρίσης και τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές απαντήσεις. Γι αυτό σας καλούμε ως συμμάχους στον αγώνα μας και συμπαραστάτες με οποίον τρόπο μπορείτε.

Όλοι-ες την Τρίτη 25 Ιούνη στις 10 πμ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη