16 Ιουν 2013

Εντυπωσιακή, πρωτοφανής κίνηση Σαμαρά, για τα δεδομένα της "δεξιάς" παράταξης

Γράφει ο Φώτης Μακρίδης
Επειδή, εδώ είμαστε για να διαβάζουμε πέρα και πίσω από τις γραμμές και το προφανές, θα τοποθετηθώ, για πρώτη φορά για το θέμα της ΕΡΤ, χωρίς να με απασχολεί το προφανές, το οποίο εξήντλησαν άλλοι αρθρογράφοι, με απόψεις..
ευρέως φάσματος.

Όσοι διαβάζετε άρθρα μου, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η μόνη μου σχέση με κόμματα είναι ότι παρατηρώ πολύ προσεκτικά το μενού τους, χωρίς ποτέ να παραγγέλνω. Ο νοών νοείτω, ο μη νοών να μη με κατατάξει στους οπαδούς του Σαμαρά, επειδή ασχολούμαι στο άρθρο αυτό, γιατί θα με προσβάλλει. Τον τύπο δεν τον γουστάρω καθόλου, δεν είναι του γούστου μου, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Μου έκανε όμως τρομερή εντύπωση, μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ, στρατηγικής σημασίας κίνηση που οσμίζομαι ότι συντονίζεται από τον ίδιο.
Ποιά ειναι αυτή;

Όσοι παρακολουθείτε αντικειμενικά, χωρίς κομματική εμπάθεια ή φανατισμό την πολιτική ζωή, θα έχετε διαπιστώσει, ότι τις ιδεολογικές μάχες τις κερδίζει πάντα η "αριστερά", μετά από μερικούς γύρους. Οι αριστεροί ή "αριστεροί" είναι πολύ πιό διαβασμένοι, πιό μαχητικοί και πιό πολιτικοποιημένοι. Η παραγωγή πολιτικής με τη μορφή άρθρων, σχολίων, συνεντεύξεων, αφισών, συνθημάτων κλπ, είναι εκατονταπλάσια από αυτή της "δεξιάς". Όσο δίκιο κι αν έχει η δεξιά σε ένα θέμα, δεν έχει ανθρώπους να το υποστηρίξουν, δεν έχει ιδεολογικό βραχίονα, επειδή η αριστερή προπαγάνδα είναι τόσο καταιγιστική, που ζαλίζει ακόμη και τους πιό έντιμους αρθρογράφους, που αρχικά έχουν σταθερή μια θέση "α" για ένα ζήτημα, αλλά σιγά-σιγά την αλλάζουν, επειδή δεν αντέχουν την ψυχολογική πίεση που τους ασκεί αυτός ο καταιγισμός προπαγάνδας.
Ένα παράδειγμα: Μπορεί κάποιος αντικειμενικός άνθρωπος, χωρίς να είναι δεξιός ή αριστερός, αρχικά να αρθρογραφεί με απόλυτη πίστη στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, απλά γιατί αυτό πιστεύει. Αν αυτό δεν αρέσει στην "αριστερή ιδεολογία" -που κακά τα ψέμματα εξουσιάζει τον τόπο εδώ και δεκαετίες-, τότε αρχίζει να υποχωρεί ακούσια, χωρίς να το πολυκαταλαβαίνει, προς τις θέσεις της αριστεράς. Θα ακούσει τόσο συχνά να τον επιπλήττουν με τα γνωστά "κόλπα" των ταμπελών, που στο τέλος θα πλησιάζει ιδεολογικά στην "αριστερή άποψη", που είναι η ακριβώς αντίθετη με αυτή που είχε αρχικά. Κάτι σαν το σύνδρομο της Στοκχόλμης δηλαδή.

Όλα τα παραπάνω, την αδυναμία της δεξιάς δηλαδή να αντέξει στον μαραθώνιο δρόμο της ιδεολογικής επικυριαρχίας, έχουν αποδώσει έξοχα κάποιοι "δεξιοί" στοχαστές -αν υπάρχει τέτοιο πράγμα- με μιά μόνο λέξη, που τα λέει όλα: ψοφοδεής δεξιά.

Η ψοφοδεής δεξιά λοιπόν, που δεν αντέχει το "ιδεολογικό ξύλο" για πολύ ώρα, έδειξε το πρόσωπό της στην περίπτωση της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις (οι αληθινές) αλλά κυρίως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα μηνύματα στα στελέχη της ΝΔ, έδειχναν αρχικά ότι ενθουσιάζονται με την αποφασιστικότητα Σαμαρά, όσο περνούσαν οι ώρες και οι ημέρες, τόσο ξεθώριαζαν, επειδή ανέβασε τους τόνους η αριστερά, που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έχουμε εμφύλιο, αν απαντούσε στους ίδιους τόνους και η δεξιά. Η ψοφοδεής δεξιά λοιπόν, έδειξε τοη φοβικότητά της: τα στελέχη της είναι μόνο για τα εύκολα !

Και τότε, ο Σαμαράς, φαίνεται, ότι είπε αυτό που λένε οι Αμερικάνοι, όταν ξεκινούν έναν πόλεμο: "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας"

Στρίμωξε δηλαδή τους ψοφοδεείς βουλευτές του να κάνουν έγγραφες δηλώσεις, να βγουν μπροστά, να υπερασπιστούν την πολιτική της ΝΔ. Επειδή οι περισσότεροι είναι κότες που κρύβονται στα δύσκολα, τους έβαλε να κάνουν δηλώσεις, υπέρ της απόφασης να κλείσει η ΕΡΤ με αυτό τον τρόπο..

Δεν έχω γνώση επί του θέματος, αλλά διαβάζοντας σήμερα τις απανωτές, πανομοιότυπες γραπτές δηλώσεις βουλευτών, αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος τους τηλεφώνησε -ίσως και ο ίδιος ο Σαμαράς- και τους είπε "λοιπόν συνάδελφοι και συναγωνιστές, η δουλειά σας δεν είναι να παίρνετε μόνο το μισθουλάκο του βουλευτή και να κρύβεστε στα δύσκολα. Βάλτε πλάτη, αλλιώς ....εκλογές και εσείς θα είστε στην απόξω. Όποιος δεν είναι μαζί μου σε αυτή τη συγκυρία, είναι εναντίον μου και τελειωμένος"

Φυσικά, κάποιοι βουλευτές, δεν θα αντέξουν το επικοινωνιακό ντεμαράζ της αριστεράς -θέλει πνευμόνια- και θα λακίσουν. Αρκετοί όμως φαίνεται να πήραν το μήνυμα και τολμούν να βγάλουν γλώσσα στη "ταραχοποιό μειοψηφία", κάτι σπάνιο για την ψοφοδεή δεξιά.

Από αυτή την άποψη λοιπόν, η κίνηση του Σαμαρά να στριμώξει τους βουλευτές της ΝΔ να υπερασπιστούν την φιλελεύθερη ιδεολογία τους στην πράξη και να παίξουν ιδεολογικό ξύλο με αριστερούς, είναι πρωτοφανής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη