6 Ιουν 2013

Τίποτα δωρεάν σε αυτή την πόλη για τον Γιάννη Μπουτάρη

"Ό,τι δεν έχει οικονομικό όφελος δεν πρέπει να υπάρχει". Κάπως έτσι λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Οι Δήμοι όμως είναι επιχειρήσεις; Και πόσο κοστολογείται η οικολογική συνείδηση;


Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης, εκτός βέβαια αν υπάρχει εισιτήριο.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Πριν να ασχοληθώ με το δήμο η άποψη μου ήταν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τέτοιοι τύπο ζωολογικοί κήποι. Ένας πλήρης και σοβαρός ζωολογικός κήπος είναι ακριβό πράγμα, έχει μεγάλα έξοδα. Μια σκέψη που κατέθεσα πριν καιρό ήταν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο κήπος να είναι δωρεάν. Ούτε της μάνας του το γάλα δεν είναι δωρεάν. Άλλη μια σκέψη είναι να μετατρέπει σε φάρμα οικόσιτων ζώων».

Το πρόβλημα ουσιαστικά του Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι τα φιλοζωικά του αισθήματα, δεδομένα λόγω Αρκτούρου, αλλά το εισιτήριο! Δηλώνει φιλόζωος και κατά των ζωολογικών κήπων, επιθυμεί την απελευθέρωση των αρκούδων και των λύκων αλλά κάνει την...πάπια αν μπει εισιτήριο!

Ο επικεφαλής της παράταξης Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης δήλωσε σχετικά στο TAXALIA:

 "Η λειτουργία του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης πρέπει να αλλάξει αμέσως. Είναι απαράδεκτο και εκθέτει την πόλη να υπάρχουν άγρια ζώα σε αυτην την κατάσταση σε ελάχιστα τετραγωνικά. Οι λύκοι και οι αρκούδες πρέπει να φύγουν αμέσως. Η λειτουργία ενός ζωολογικού κήπου με οικόσιτα ζωα, είναι σύμφωνη με την γνώμη πολλών φιλοζωικών οργανώσεων
Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να μπει εισιτήριο. Το κόστος της σίτισης των ζώων είναι περίπου 60.000 ευρώ το χρόνο και μπορεί να καλυφθεί με διάφορους τρόπους.
Θα μπορούσε για παράδειγμα να ενεργοποιηθεί η κοινωνία, σχολεία και άλλες εθελοντικές ομάδες να αναλάβουν, να υιοθετήσουν κάποια ζώα.
Ας κάνουμε τη δουλειά που πρέπει με φροντίδα και σύνεση και κυρίως έχοντας στο μυαλό μας ότι τα κλουβιά είναι φυλακή."

Κ.Ν
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη