13 Ιουν 2013

Δήλωση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ.Γαβριήλ Αβραμίδη

Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, των ¨Ανεξαρτήτων Ελλήνων¨, Γαβριήλ Αβραμίδης, σχετικά με την ημέρα μνήμης από τους διωγμούς δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου, από τις περιοχές του Καυκάσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Εξήντα τέσσερα (64) χρόνια συμπληρώνονται απ’ την 13η Ιουνίου 1949, την ημέρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι ζούσαν στις περιοχές του Καυκάσου (Αμπχαζία, Αζαρία, Αζερμπαϊτζάν), υποχρεώνονταν να ανεβούν σε τρένα που τους μετέφεραν σε τόπους της Σινοσοβιετικής μεθορίου, στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Το δράμα της υποχρεωτικής εξορίας τους, όχι μόνο άφησε ασυγκίνητη τότε την ηγεσία της ιστορικής τους πατρίδας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στα χρονοντούλαπα της ελληνικής ιστορίας. Απ’ότι φαίνεται όχι τυχαία διότι, έκτοτε οι απόγονοι των βίαια εξορισθέντων, έζησαν πολλές φορές τη στοργή της « μητέρας» πατρίδας.
Τελευταία εκδήλωσή της, η απόφαση της τρικομματικής Κυβέρνησης υπό τον κ. Σαμαρά, να διακόψει την παροχή του πενιχρού βοηθήματος ύψους 360 ευρώ, στους ανασφάλιστους υπερήλικους Πόντιους ( «Παλιννοστούντες»), που επέζησαν από το πογκρόμ του 1949, για να ξαναζήσουν διώξεις στην « μάνα Ελλάδα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη