21 Ιουν 2013

ΠΩΣ θα ΓΙΝΕΤΕ πιο …ΕΞΥΠΝΟΙ από….ΜΕΝΑ !!

του Βλάση Γωγούση



Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει ασχοληθεί με τον τρόπο διατροφής των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα :

« ΓΙΑΤΙ οι ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ήταν ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ;»


Οι αρχαίοι, λοιπόν


1ον) ΔΕΝ ΕΒΑΖΑΝ ΣΙΤΑΡΙ στο στόμα τους, απλούστατα διότι σιτάρι δεν υπήρχε στην αρχαιότητα.

Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι;

ΓΛΟΥΤΕΝΗ , μια ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις , κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο και δεν τον αφήνει να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.


Οι αρχαίοι , όμως, καλλιεργούσαν το δημητριακό ΖΕΑ, πλούσιο σε μαγνήσιο και σε αμινοξύ ΛΥΣΙΝΗ , το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.

Ίσως , λοιπόν, για αυτό οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι.

Γι` αυτό και γω σας συνιστώ ( για το καλό του….εγκεφάλου σας, το λέω ) να κάνετε και μακαρόνια και ψωμί με άλευρο από..ΖΕΑ

( Η ΖΕΑ καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά - άγνωστο γιατί- το έχουν , όμως. οι Γερμανοί και το εξάγουν. είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!») ,


2) Μια άλλη συμβουλή είναι : ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ –όπως κάνανε και οι αρχαίοι - με τις ( καλοπλυμένες) ΦΛΟΥΔΕΣ., διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.

Οι βιομηχανίες τροφίμων βγάζουν το φλοιό των φρούτων και ύστερα από επεξεργασία τον ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΩΣ «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !!»

3) Όσον αφορά στην κατανάλωση ΚΡΕΑΤΟΣ αυτή στην αρχαιότητα ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές.


4) ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε επίσης και ένας πορτοκαλί καρπός , το ΙΠΠΟΦΑΕΣ.

Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.

Στις εκστρατείες του ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ παρατήρησε ότι , τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο - φάος = άλογο που γυαλίζει).

Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, ( καθώς και ο ίδιος ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ) , για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες.
Υπάρχουνε επίσης δεδομένα πως το ΙΠΠΟΦΑΕΣ στις εκστρατείες του και ο ΤΖΕΓΚΙΣ ΧΑΝ, χρησιμοποιούσε !

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν - φίλοι και φίλες μου- ώρα να κόψετε ψωμί και μακαρόνια από σιτάρι , καιρός να σταματήσετε σουβλάκια, κεφτεδάκια και μπριζόλες και να ….πλακώσετε την ΖΕΑ , το ΙΠΠΟΦΑΕΣ και …φλούδες από φρούτα για να αυξήσετε το …δόλιο I Q σας ( κι` ίσως να γίνεται και σεις έξυπνοι , περίπου σαν και….μένα !

( και βέβαια – μεταξύ μας- ακόμα μακαρόνια ΜΙΣΚΟ τρώω, αλλά που θα μου πάει , ακριβή- ξεακριβή η ΖΕΑ θα την αγοράσω ).

ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν ,φίλοι μου…καθυστερημένοι, ΕΜΠΡΟΣ στον δρόμο που χάραξαν ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ο…..ΓΩΓΟΥΣΗΣ.

Νάστε καλά

Δρ Βλάσης Γωγούσης,


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Τα παραπάνω εκτιθέμενα βρήκα δημοσιευμένα σε ευρεία βιβλιογραφία καθώς και σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο..
Τα συνόψισα , τα εκλαϊκευσα και σας τα….σερβίρω.

Σκέφτομαι όμως πώς δύσκολα θα τα καταλάβετε αφού τρώτε κρέατα, σιταρένιο ψωμί, μακαρόνια και…… ξεφλουδισμένα φρούτα !!

Φάτε και λίγο…..ΙΠΠΟΦΑΕΣ , ευλογημένοι !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη