15 Ιουν 2013

Πολ Ποτ πουρί

Ο Μπουμπούκος δήλωσε ότι διαλύοντας την ΕΡΤ ο Σαμαράς έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό. Ανέλαβε ρόλο Κλείτου ή ...
Παρμενίωνα το παλληκάρι;

-         Ο λαός είναι διχασμένος για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Προσπαθώ να θυμηθώ ένα θέμα, στο οποίο να υπήρξε μονοιασμένος.

-         Ο Γιακουμάτος ανεκάλυψε πως όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχει φτώχεια. Τον ενημερώνω πως όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν μαλάκες σε τριπλάσιο αριθμό από τους φτωχούς.  

-         Στην πλειονότητά του ο ελληνικός λαός χαιρέτισε με ενθουσιασμό την κίνηση του Σαμαρά να διαλύσει την ΕΡΤ, επειδή θα πάψει να πληρώνει χαράτσι. Αν μάλιστα είναι άνεργος ή του έχει πετσοκοπεί η σύνταξη ή ο μισθός ή κοντεύει να του βγει το σπίτι στο σφυρί, ασφαλώς και χάρηκε διπλά. Ήταν μια κίνηση λυτρωτική. Τόσα χρόνια υπό τον ζυγό της ΕΡΤ η κατάσταση είχε φτάσει στο ως εδώ και μη παρέκει. Μόνη νησίδα ελευθερίας το MEGA. Αυτό αφουγκράστηκε ο πρωθυπουργός και χραπ άλλαξε με τη σπάθη του την ατζέντα.

-         Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ΕΡΤ μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή σε νέους, οι οποίοι κροτούσαν με τα δύο χέρια και είναι με το ένα πόδι στο κατώφλι του διορισμού στο Δημόσιο.

-         Ο Λοβέρδος απεφάνθη ότι «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Θυμήθηκα τον Μπακογιάννη, αρχιτέκτονα του ελληνικού ιστορικού συμβιβασμού, τον οποίο δολοφόνησε η 17Ν, την οποίαν εξάρθρωσε ο φοβερός εισαγγελέας Διώτης που ψευδομαρτύρησε επανειλημμένως σε συναδέλφους του. Ανδρέα παιδί μου, να θυμάσαι ότι διέξοδοι αναζητούνται όταν κάποιος ηλίθιος μας βάζει στο λούκι.  Κι' ένας απ' αυτούς είσαι συ. Άσε που προκαλείς και περίεργους συνειρμούς.

-          Λαός που έχει δημοσιογράφους, οι οποίοι μιλάνε για αλλαγή ατζέντας και όχι για αντιπερισπασμούς και προπέτασμα καπνού ή μελάνη σουπιάς για να περάσει μια άλλη λαμογιά, έχει μεγάλο πρόβλημα.

-          Πολλοί τα έχουν βάλει με τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ξεχνούν τα βασικά: Επίτροπος είναι και η Δαμανάκη. Γιατί οι άλλοι Επίτροποι θα πρέπει να είναι καλλίτεροι ή πιο έξυπνοι από τη Δαμανάκη; Επίτροπος διετέλεσε  και η Διαμαντοπούλου και ο Παπουτσής και η Βάσω Παπανδρέου. Μόλις αναλογισθεί κανείς ότι ο Όλι Ρεν και ο Μπαρόζο είναι κάτι σαν Παπανδρέου, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου ή Παπουτσή, η συζήτηση τελειώνει.

-         Λέγεται ότι αν γίνουν εκλογές, θα γίνουν επειδή πρέπει να βρεθεί εύσχημος τρόπος για να μην παραπεμφθεί ο Ποπάι και κινδυνεύσει ο Γιωργάκης και όλο το σύστημα τη κηπουρικής Παπανδρέου συμπαρασύροντας όλο το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα. Οι περισσότεροι, βέβαια, πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι ήδη είναι αδύνατη βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος η παραπομπή λόγω των διπλών εκλογών του 2012, αλλά πρέπει να το σιγουρέψουν το πράγμα και να αποτρέψουν παρερμηνείες και γκρίνιες. Η τρόικα δεν πιστεύω να έχει αντίρρηση, αφού τέτοιες εκλογές τις αντέχει ο τόπος και δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε παλινδρόμηση την εφαρμογή του προγράμματος εξόντωσης του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με τις εκλογές του 2012 που ήταν, όπως μας είπαν, καταστροφικές για τον λαό. Διαλέξτε: τέταρτο  Μνημόνιο ή εκλογές.

-         Επί τέλους, ο Θεός με αξίωσε να παρακολουθήσω δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ που να βάλλει κατά της κυβερνήσεως. Σ' ευχαριστώ Θεέ μου επίσης που με αξίωσες να δω την κ. Τσαρλαμπά να διαμαρτύρεται για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία είχε ξεχάσει τόσα χρόνια που εξεθείαζε τα Μνημόνια και έπαιρνε συνεντεύξεις από μνημονιακούς κατ' αποκλεισμό των αντιμνημονικών. Όπως είχε ξεχασμένες και  ξεχεσμένες τόσες και τόσες απεργίες, όλα τα χρόνια που δούλευε σε απεργοβόρα κανάλια. 

-         Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου για την ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών. Αξίζει να βρείτε και να παρακολουθήσετε την αγόρευση του βουλευτή του ΚΚΕ Παφίλη για το εν λόγω νομοσχέδιο. Μιλάμε για απύθμενο θράσος όλων των κυβερνησάντων την τελευταία 70ετία.

-          Ο Μπουμπούκος είπε, επίσης, ότι η ΕΡΤ θα πληρώσει για απολύσεις € 100 εκ. και έτσι θα γλυτώνει το Δημόσιο € 92 εκ. το χρόνο για μισθοδοσία. Κανείς δημοσιογράφος, από τους θιγόμενους παρακαλώ, δεν τον ρώτησε τα εξής απλά: α] Πόση θα είναι η μισθοδοσία της νέας ΕΡΤ; β] Ο λαός θα εξακολουθήσει να πληρώνει χαράτσι για τη νέα ΕΡΤ;  γ] ποιο είναι ακριβώς το επιχειρηματικό σχέδιο που εκπόνησε η κυβέρνηση για τη νέα ΕΡΤ; Δηλαδή, πόροι, έξοδα, οργανόγραμμα, τρόπος προσλήψεων κ.λπ. όπως κάνει κάθε επιχείρηση που θέλει να κλείσει για να ανανεωθεί και δανειοδοτηθεί. Και δ] όσοι εκ των απολυθησομένων προσληφθούν στη νέα ΕΡΤ θα εισπράξουν και αποζημίωση λόγω της απολύσεως;

-         Ξεχάσαμε ήδη ότι τα κόμματα έχουν σπαταλήσει στο πολλαπλάσιο τους προϋπολογισμούς 40 ετών της ΕΡΤ και ότι πάρα πολλά εκατομμύρια φαγώθηκαν ως δανεικά και αγύριστα χωρίς ποινική ευθύνη κανενός με μια αθώα διαταξούλα και με τον λαό να πληρώνει αυτά τα εκατομμύρια ανακεφαλαιοποιώντας αυτός,  ως μη όφειλε, τις δανειοδότριες των κομμάτων τράπεζες.

-         Μερικοί θυμήθηκαν ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠ-ΕΡΤ διώκεται για κακούργημα. Εγώ θυμήθηκα ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Θυμάμαι και το τεκμήριο αθωότητος, το οποίο ξεχνούν τα κομματόσκυλα, όταν πρόκειται για αντιπάλους. Δεν τους κόβω για καλά παιδιά τους συνδικαληταράδες, αλλά δεν τους έβαλα εγώ εκεί. Κάποια κόμματα τους προώθησαν για συγκεκριμένους σκοπούς. Γι' αυτούς τους σκοπούς τσιμουδιά.

-         Ο κ. Κοντός ξέχασε ότι απαλλαγείς λόγω παραγραφής για το Βατοπέδι έχει ζητήσει τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για να ερευνήσει τις καταγγελίες και να τον βγάλει λάδι, η οποία Επιτροπή δεν λέει να συσταθεί. Υποβάλετε άλλη μία αίτηση στον κ. Πρόεδρο της βουλής κ. Κοντός και ίσως εισακουσθείτε.

-         Θυμήθηκα και το δάχτυλο του Παυλίδη που το κούναγε στη μούρη μου και αηδίασα. Και τον Λιάπη που τον έσωσε ο ξάδελφος κλείνοντας τη Βουλή. Μιλάμε για ΤΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ρε παιδιά. 

-         Έχει λησμονηθεί και το «Μία Εξεταστική για το Μνημόνιο». Ο Σαμαράς έχει φάει την πατσαβούρα από τον Μπένι για την Εξεταστική, για χάρη του ξεφτιλίστηκε στήνοντας 4 κάλπες και τώρα του πετάει το γαντάκι. Το γατάκι.

-          Ο Κάρολος τη δουλειά του. Απλώς προεδρεύει. Και βάζει κύκλους του να διοχετεύουν την είδηση ότι ο Πρόεδρος είχε αντίρρηση, αλλά υπέγραψε. Ο ξεφτίλας. Αντικαθιστώ το «ύκ» με «ω» και καθαρίζω.

-         Για αναθεώρηση του Συντάγματος ούτε λόγος. Άρθρο 86 κ.λπ. Εδώ έχουμε σοβαρότερα προβλήματα.

-         Ωραίος όρος το «κούρεμα» των δανείων και των καταθέσεων. Προ πάντων των καταθέσεων που γίνεται μέσω κουρέματος των δανείων. Μιλάμε για ΤΗΝ αφασία. Αυτό το κωλόχαρτο που λέγεται «Σύνταγμα» έχει κάτι  ασφαλιστικές δικλείδες για τη φορολογία των εισοδημάτων που δεν πρέπει να εκτείνεται πέρα του προηγούμενου έτους και κάτι άλλες ρήτρες που ξεπερνιούνται πανεύκολα δια της κουρά[δα]ς.

-          Για τον Άκη δεν έχω να πω τίποτε. Η υπόθεσή του ακολουθεί τη φυσιολογική πορεία της. Το κρίμα είναι ότι θα πληρώσει αυτός και μερικοί άλλοι και θα μείνουν ατιμώρητα χιλιάδες άλλα κοπρόσκυλα που ταΐζαμε τόσα χρόνια και θα εξακολουθούμε να ταΐζουμε, επειδή έτσι θέλουν 10 φερόμενοι ως επιχειρηματίες  στην Ελλάδα.

-         Θυμήθηκα την προστασία που επεφύλαξε η Δικαιοσύνη στην κ. Βαληνάκη και ανέκραξα: «Τουλάχιστον έχω ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που θα συντρίψει τους ασεβείς».

-          Αδέλφια, εγώ δεν πιστεύω πλέον ούτε σε Συντάγματα ούτε σε τακτικά δικαστήρια. Μοναδική σωτηρία για τον ελληνικό λαό αποτελούν τα έκτακτα δικαστήρια με ταυτόχρονη επαναφορά της ποινής του θανάτου. Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόπαστες. Κι' ας μας πουν οι ευρωπαίοι ότι είμαστε απολίτιστοι. Με τον πολιτισμό μας είδαμε το χαΐρι μας. Κι' ο  πολύς πολιτισμός βλάπτει.

-         Πάντως, υπάρχει και κάτι για το οποίο χαίρομαι ιδιαιτέρως. Ο πρωθυπουργός δεν μιλάει λατινικά λέγοντας  π.χ. «mea culpa». Χρησιμοποιεί την ελληνική, π.χ. «ουδείς  αναμάρτητος», συχνάκις δε την αγγλική, π.χ. «success story», ώστε η φωνή της ισχυρής Ελλάδος του Σημίτη και του Στουρνάρα να φθάνει στα πέρατα της υφηλίου.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Φίλος του γιατρού Γωγούση

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη