10 Ιουν 2013

Coca cola Πολωνίας 44 λεπτά, Coca cola Θεσσαλονίκης 66 λεπτά !

Αγαπητό taxalia,
χθες Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 αγόρασα από το σούπερ μάρκετ ........
(σ.σ.η αναγνώστρια το αναγράφει, το αφαιρέσαμε όμως, επειδή δεν έχει σημασία), ένα κουτάκι κόκα κόλα, προέλευσης Βαρσοβίας το οποίο είχε 44 λεπτά, ενώ η "ελληνική" είχε 66 λεπτά.
Μήπως ξέρετε γιατί μια κόκα κόλα που παρασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη, 5-6 χιλιόμετρα μακριά από το σούπερ μάρκετ, είναι 50% ακριβότερη από μια κόκα κόλα που έρχεται από την άλλη άκρη της Ευρώπης;
Αν δεν τη δοκιμάσατε, σας βεβαιώνω ότι η ποιότητα και των δύο είναι περίπου η ίδια.
Με εκτίμηση
Σ.Μ.
Αναγνώστρια
(τα πλήρη στοιχεία μου στη διάθεσή σας αν χρειαστεί)

Απάντηση taxalia: Κατ΄αρχήν σας ευχαριστούμε για το e-mail, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τους λόγους αυτής της τεράστιας διαφοράς. Πιθανώς να είναι πολιτική της εταιρείας, αφού στην ετικέτα της συσκευασίας από την Πολωνία (Βαρσοβία), βλέπουμε ότι το προϊόν είναι της ίδιας εταιρείας, δηλαδή της ελληνικής 3Ε ! Ίσως η 3Ε θέλει να μας πεί, ότι παρά τα τεράστια μεταφορικά έξοδα, η Coca Cola από την Πολωνία είναι πολύ φθηνότερη, λόγω διαφοράς ημερομισθίων στις δύο χώρες. Για να το πούμε "χοντρά", πιθανώς η εταιρεία θέλει να μας πεί, ότι αν θέλουμε φθηνά αναψυκτικά, θα πρέπει οι Έλληνες εργάτες να αμείβονται με μισθούς Πολωνίας, δηλαδή 250 ευρώ. Επειδή όμως αυτά τα εικάζουμε, ας μας απαντήσει κάποιος αναγνώστης - γνώστης, αν ξέρει κάτι περισσότερο.

Κατώτατοι μισθοί στις Ευρωπαϊκές χώρες (πίνακας)

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη