19 Ιουν 2013

O δήμος «βάζει χέρι» στις τραπεζικές καταθέσεις δημοτών του!

Ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ μπαίνει κάθε χρόνο στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης από τις κατασχέσεις στις οποίες προχωρά προκειμένου να εισπράξει ανεξόφλητες οφειλές δημοτών του, με τους τελευταίους να ισχυρίζονται πως ενημερώνονται για το…

... «χέρι που μπαίνει» στις καταθέσεις τους μόλις βρεθούν στο γκισέ των τραπεζών. Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι σχολιάζουν στην «Κ» πως «πρόκειται για μια νόμιμη διαδικασία» και τους πολίτες να δηλώνουν πως «ότι είναι νόμιμο δεν σημαίνει πως είναι και ηθικό, ειδικότερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

 Σύμφωνα με καταγγελίες δημοτών που έχει στη διάθεσή της η «Κ» το τελευταίο διάστημα παρατήρησαν πως αφαιρέθηκαν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χρήματα για οφειλές προς το δήμο Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο οι ίδιοι να έχουν σχετική ενημέρωση από τα τραπεζικά ιδρύματα στα οποία διατηρούν τις καταθέσεις τους. «Ξέρουμε πως οι αρμόδιοι φορείς έχουν τη δυνατότητα για οφειλές προς το δημόσιο να προχωρούν σε κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας. Περιμέναμε ωστόσο από το δήμο να είναι πιο… ανθρώπινος. Το γεγονός ότι δεν πλήρωσα τις οφειλές μου σημαίνει πως δεν είχα χρήματα για να τις πληρώσω και όχι ότι δεν ήθελα. Σε λίγο δεν θα φοβόμαστε για κάποιο κούρεμα καταθέσεων, αντίστοιχο με αυτό της Κύπρου αλλά να μην βάλει κάποιος… νόμιμα χέρι σε αυτές» ισχυρίζεται στην «Κ» δημότης που ωστόσο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Συνέχεια εδώ

Εδώ διαβάστε επιστολή παθόντα αναγνώστη του TAXALIA
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη