29 Ιουν 2013

Από υπουργoί… υποψήφιοι δήμαρχοι

Νέα σενάρια υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης πυροδότησε ο ανασχηματισμός της περασμένης Δευτέρας, με αφορμή την είσοδο του π. υποψηφίου της ΝΔ για το δήμο Κ.Γκιουλέκα στο νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά και την απομάκρυνση του Γιάννη Ιωαννίδη. 


Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει «παρών» στη συγκρότηση νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, με στελέχη της παράταξής του να «μεταφράζουν» τις δηλώσεις του, ως… «προπομπό απομάκρυνσής του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση»! Οι τελευταίοι μιλώντας στην «Κ» τόνισαν πως «ο δήμαρχος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Εάν δηλαδή τον ενδιαφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση ή η κεντρική πολιτική σκηνή για να δρομολογήσουμε κι εμείς τις διαδικασίες ανάδειξης νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου».

Στο μεταξύ, σημερινοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της διοίκησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ «φλερτάρουν» με μια πιθανή υποψηφιότητα του πρώην υπουργού και παλιού γνώριμου των εδράνων της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης επί Παπαγεωργόπουλου. Ο κ. Βούγιας, όπως αποκάλυψε η «Κ» έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία κίνησης με την ονομασία «Παρέμβαση για τη Θεσσαλονίκη» με σκοπό να ασκεί κριτική και ταυτόχρονα να υποστηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη ενώ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014, χωρίς να αποκλείονται κι άλλα εκλογικά σενάρια.

Συνέχεια εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη