10 Ιουλ 2013

Παμμνημονιακές εξετάσεις Ιουλίου 2013

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Πάντοτε είχα την περιέργεια να πληροφορηθώ τί και πώς συζητούν οι υπουργοί με τους εκπροσώπους της τρόικας. Και τούτο, διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συζητούν όπως συζητούμε οι απλοί πολίτες στο καφενείο, στο ....
γραφείο, στο σπίτι, στην παραλία. Κάτι διαφορετικό θα πρέπει να διαμείβεται στις σχετικές συσκέψεις έλεγα. Κάτι ανώτερο, κάτι σημαντικό, κάτι πολύ σοβαρό. Την περιέργειά μου αυτή ικανοποίησε η εφημερίδα RealNews της 07.07.2013.

Διαβάζοντας τις στιχομυθίες υπουργών-τρόικας σχημάτισα πλήρη άποψη για τα τεκταινόμενα. Δεν χρειάζεται πλέον να διαβάσω τίποτε άλλο. Ούτε άρθρα ούτε αναλύσεις ούτε, φυσικά, γελοιογραφίες. 
Σταχυολογώ:
«…. Μορς: Μας αρέσουν οι προτάσεις που ακούμε. Πρέπει όμως να έχουμε ακριβή εικόνα. Πόσοι και πότε θα υπαχθούν στο καθεστώς κινητικότητος από κάθε υπουργείο, ποιες θα είναι οι θέσεις που καταργούνται. Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις.
Σαμαράς: Θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μέχρι τέλη Ιουλίου. Θα δώσω εντολή στους υπουργούς μου. Αναλαμβάνω προσωπική δέσμευση.
….
Μορς: Με τη δυναμική τιμολόγηση των γενοσήμων τί σκοπεύετε να κάνετε;
Γεωργιάδης: Επειδή το έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση θα το υπογράψω, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να τηρούμε τα συμφωνηθέντα. Έχετε μπροστά σας το κείμενο και στα αγγλικά και στα ελληνικά. Αν μου πείτε να υπογράψω, θα το κάνω τώρα. Αν όμως μου δώσετε χρόνο, θα μπορέσω να το κάνω καλύτερα.
Μορς: Πόσο χρόνο ζητάτε;
Γεωργιάδης: Τώρα αναλάβαμε. Ζητάμε χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Μορς: Εντάξει, μην το υπογράψετε.
Γεωργιάδης: Θέλω να ξέρετε ότι είμαι ένας από τους πιο μνημονιακούς υπουργούς. Θα εφαρμόζω ό,τι συμφωνεί η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται από το δικό μου υπουργείο η χώρα να διακινδυνεύσει την αξιοπιστία της ή να χάσει έστω και μία δόση.
………………..
Τόμσεν: Αφού έχετε τόση δυσκολία με την κινητικότητα, γιατί δεν αυξάνετε τον αριθμό των απολύσεων;
Μητσοτάκης: Γνωρίζετε ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων. Δεν συζητάμε όμως την αύξηση των απολύσεων. Είμαστε κατηγορηματικοί σ’ αυτό.
Χριστοφιλοπούλου: Ως εκπρόσωπος του άλλου κυβερνητικού εταίρου, θέλω να σας πω ότι στηρίζουμε απόλυτα τον υπουργό. Θέλουμε τολμηρές κινήσεις, αλλά δεν θα αυξήσουμε τον αριθμό των απολύσεων.
……………………………
Τόμσεν: Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε για το λοκ άουτ. Μόνο στην Ελλάδα αντιστέκεστε.
Βρούτσης: Δεν το συζητάμε. Το δικαίωμα στην εργασία θέλει ανοιχτές επιχειρήσεις.
Κεγκέρογλου: Δηλαδή, αυτό που μας λέτε είναι ότι αν το 51% απεργεί και το 49% θέλει να δουλέψει, ο επιχειρηματίας θα πατάει πάνω στους συνδικαλιστές και θα κλείνει την επιχείρηση. Αυτά είναι τρελά πράγματα».

Πολύ ενδιαφέροντα όλα. Θεϊκά.
Το δικαίωμα της απεργίας διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Είναι δυνατόν 1,5 άνεργοι να μείνουν απροστάτευτοι απέναντι στην ασύδοτη εργοδοσία; Συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ που τους δημιούργησε. Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος. Government in a government, όπως λέμε shop in a shop.
Αλλοίμονο αν επιτραπεί το lockout και πατήσουν οι εργοδότες τους συνδικαλισταράδες που προέταξαν τα στήθη τους για να περάσουν τα Μνημόνια και να μην υπάρχουν εργαζόμενοι να εκπροσωπούν. Τόσα χρόνια κάναμε να στήσουμε τα μαγαζάκια της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ, της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων και ήλθατε εσείς να μας τα γκρεμίσετε ρε κουφάλες;
Απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα δεν είναι του χαρακτήρος μας. Τον Ιδιωτικό Τομέα τον έχουμε χεσμένο. Θα χαλαρώσουμε και τον θεσμό των ομαδικών απολύσεων, ώστε να αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ο αριθμός των ανέργων. Η αξιοπιστία της χώρας πάνω απ’ όλα ρε. Είναι δυνατόν να γίνει αναξιόπιστος απέναντι στις ύαινες ένας λαός που πεινάει, που είναι άνεργος, που δεν έχει φάρμακα και περίθαλψη, που θα του πάρουν το σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί; Ποτέ!

Μια ζωή αλλαγή υπουργών και μια ζωή απαιτείται πρόσθετος χρόνος για να ενημερωθεί ο νέος υπουργός. Του δίνουν πίστωση χρόνου, αφού διαβεβαιώνει τ’ αφεντικά ότι καταλέγεται στον κατάλογο των πιο υποτακτικών υπουργών. Των δικών τους, όχι των δικών μας, του λαού. Το γιατί παρίστανε ο Μπουμπούκος τον ειδήμονα παντός επιστητού πριν γίνει υπουργός, όταν ανέλυε τα πάντα από τηλεοράσεως, αλλά τώρα θέλει χρόνο για να ενημερωθεί, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Να το θυμάμαι, όμως, εγώ ο τρόμπας, όταν θα πάψει να είναι υπουργός και θα επανέλθει στις τηλεοπτικές επάλξεις. Έτσι, για να σπάω πιο πολλή πλάκα. Για κανέναν άλλο λόγο.

Κι’ ο πρωθυπουργός; Ο μνημονιακότερος όλων στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου μαζί με τον Γιωργάκη, τον Βενιζέλο και τον Γεωργιάδη. Ισοβαθμία. Ο άνθρωπος που πάντοτε δεσμεύεται προσωπικά και τηρεί τις υποσχέσεις του απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ελληνικό λαό.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι δεκάδες πουλημένα ανδρείκελα συνεχίζουν να εξαθλιώνουν έναν πολλαπλώς εξαπατημένο λαό για να πάει η κ. Μέρκελ απερίσπαστη να ξεγελάσει τον δικό της λαό στις εκλογές της 22.09.2013. Ο γερμανικός λαός τί λέει επ’ αυτών;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη