11 Ιουλ 2013

«Τις πταίει;» εν έτει 2013

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Άρχισαν πάλι οι συμμορίτες τον «διάλογο» για το ποιός αρχιμαφιόζος ευθύνεται για το χάλι που βιώνουμε. Είπε ο τσεκουράτος Μάκης ότι για όλα φταίει ο Ανδρέας και ξεχύθηκαν οι πράσινοι μπράβοι να τον ξεσκίσουν, εξ ου και ο αρχινονός τού έβαλε πάγο, ώστε να μην διαταραχθεί η...
συνεργασία των δύο σικελικών οικογενειών. Το μήνυμα ήταν σαφές: «Μην αλληλοσπαρασσόμεθα τώρα που δουλειά μας είναι να ξεσκίσουμε τον λαό». Απάντησε, όμως, στους πράσινους μπράβους ο ατάραχος φύλαρχος Πάκης με αριθμούς και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους υπέρ της δικής του οικογένειας. Κανείς, όμως, δεν είπε κουβέντα για τον Παπαθανασίου, τον τελευταίο υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Ο εν λόγω υπουργός έχει μείνει στη συνείδησή μου, ελέω ΜΜΕ, τα οποία τροφοδότησε η αναίσχυντη Lagarde, ως ο υπουργός που έδινε ραπόρτο στην κ. Lagarde παραθέτοντας αριθμούς πάνω σε μία χαρτοπετσέτα κάπου σε κάποιο bistro εις Παρισίους. Αφού δεν είχε άλλο χαρτί, τί σε ενόχλησε που έκανε υπολογισμούς σε μία χαρτοπετσέτα μωρή κουφάλα, ώστε να το διαδώσεις υποτιμητικά; Αυτό σου έμεινε από τη συνάντηση; Έχει μείνει, όμως, στη μνήμη μου ο Παπαθανασίου και ως ο υπουργός που μείωσε τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα να ξεπουλήσουν οι εισαγωγείς το καλοκαίρι του 2009 και τώρα να έχουν χάσει τα αυτοκίνητα αυτά το 90% της αξίας τους και να φορτώνονται και έναν φόρο πολυτελείας. Το μεγαλείο της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που αναμένει ο πολίτης από το κωλοκράτος.
Πάνω, λοιπόν, που είχε «ανάψει» το ξεκατίνιασμα για το ποιος φταίει για την κατάντια μας, ανέσυρα από τη μνήμη μου [ή ανεκάλεσα στη μνήμη μου, όπως λέει ο Κάρολος και οι άλλοι μορφωμένοι] ένα φυλλάδιο που έθεσε σε κυκλοφορία ο εν λόγω πολιτικός τον Νοέμβριο του 2010 και έθεσε εκ νέου σε κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2011 βελτιωμένο και επηυξημένο. Διαβάζοντας τότε το εν λόγω 65σέλιδο φυλλάδιο υπό τον τίτλο «Με τη γλώσσα των αριθμών» σχημάτισα τεκμηριωμένη άποψη για το ποια ερπετά μάς έσυραν συνειδητά, προδοτικά, ύπουλα, εγκληματικά στα Μνημόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που απορούσα έκτοτε γιατί η ΝΔ δεν είχε κάνει σημαία το εν λόγω πόνημα. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που από τον Μάιο του 2011 άρχισα να υποψιάζομαι ότι ο σημερινός αρχινονός δεν ήταν αυτός που μας παρουσιάστηκε την 29.11.2009 διεκδικώντας το χρίσμα της μίας σικελικής μαφίας και ότι σύντομα θα είχαμε ντράβαλα, όπως και είχαμε.
Ακόμη και σήμερα ουδείς εκμεταλλεύεται τα αδιάσειστα στοιχεία που παραθέτει ο Παπαθανασίου σ’ εκείνο το πόνημα. Γιατί; Από μόνο του το φυλλάδιο είναι ένα πόρισμα της μίας και μόνης Εξεταστικής για το Μνημόνιο που δεν θα συσταθεί ποτέ, αφού το «Πώς πήγαμε στο Μνημόνιο» είναι κάτι το απαγορευμένο σαν τον «Φάκελο της Κύπρου». Διαβάστε το.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη