5 Ιουλ 2013

Ελπίζω Κάρολε να μην υπογράψεις αυτή τη φορά

  Μεταξύ όλων των νέων μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση, για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι που μας δάνειζαν, για να φτιάχνουν βίλες και τραπεζικούς λογαριασμούς οι, σοσιαλιστές και μη, πωλητικοί μας, φημολογείται ότι θα είναι και ...

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


...η επιβολή φόρου επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων. Αφήνω κατά μέρος το ρητορικό ερώτημα «ποιών επιχειρήσεων;» και τη διαπίστωση του ίδιου του ΔΝΤ ότι «ο Έλληνας δεν πληρώνει φόρους, επειδή δεν βλέπει να έχει κάποια ανταπόδοση» και στέκομαι στο ότι σκέφτονται οι πανέξυπνοι πωλητικοί μας να αναθέσουν στον υπουργό Οικονομικών τον εκάστοτε προσδιορισμό του ποσοστού του εν λόγω φόρου.
               Εγώ έχω διαβάσει στο άρθρο 78 του Συντάγματος ότι
               «4. Το αντικείμενο της φορολογίας, ο φορολογικός συντελεστής, οι απαλλαγές ή εξαιρέσεις από τη φορολογία ………….δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο  νομοθετικής εξουσιοδότησης…».
               Πώς, λοιπόν, οι τεράστιοι αντιπρόσωποι του Έθνους θα ψηφίσουν νόμο, με τον οποίο θα εξουσιοδοτούν τον κ. υπουργό να καθορίζει αυτός το ποσοστό τού φόρου, ήτοι τον φορολογικό συντελεστή;
               Μπορεί κανείς να πει: «όπως ψήφισαν ένα σωρό αντισυνταγματικούς νόμους». Σωστόν, αλλά ο Κάρολος δεν νομιμοποιείται να υπογράψει και εκδώσει τέτοιον νόμο. Βγάζει μάτι. Οφείλει να τον αναπέμψει στη Βουλή, διαφορετικά παραβαίνει τον όρκο του ακόμη μια φορά.
               Θα το κάνει;
               Ίδωμεν.
Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη