7 Ιουλ 2013

Έξοδος από την κρίση

του Βλάση Γωγούση
ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ το ΣΚΕΦΘΗΚΕ ;
ΕΞΟΔΟΣ απ`την ΚΡΙΣΗ με μία …ΔΙΑΙΡΕΣΗ μονάχα !!


-« 51 δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ δόθηκαν στις Τράπεζες για ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ », ακούω και διαβάζω συνεχώς !!
Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό το …ΑΝΑΚΕΦΑ….. πως διάολο το λένε, μπερδεύεται η γλώσσα μου , καταλαβαίνω όμως ότι είναι κάτι πολύ καλό για τον ΣΑΛΛΑ, τον ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ και τον ΨΩΜΙΑΔΗ ( τον τραπεζίτη, όχι τον Νομάρχη) και κάτι πολύ κακό για μένα και για σας που με διαβάζετε!
Γιατί αυτοί ( οι….Σάλλες ) ανέβασαν τις «μετοχές» τους, ενώ εσείς και γώ τις ψάχνουμε και δεν τις βρίσκουμε (για τους μισθούς και τις συντάξεις λέω , που δεν μας φθάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα !)
Τά πήραν - λέν οι Τράπεζες - για να δανειοδοτήσουν τους μικρούς και τους τρανούς επιχειρηματίες , να πάρει μπρός η μηχανή της αγοράς , να γίνουν όλοι ευτυχισμένοι !( εδώ δεν κλαίν, γελάνε !!)
¨ΕΝΑΣ , μονάχα, από εσάς , ΕΝΑΣ πει πως ζήτησε και πήρε δάνειο , εγώ θα κάτσω να με……φτύσετε !
Και βέβαια , οι προμνησθέντες …Σάλλες, τα πήραν με το ένα χέρι και τάβαλαν στην τσέπη τους με τ` άλλο!.
Και μεις τι κάνουμε, πάμε στο…Σύνταγμα , φωνάζουμε εν χορώ : «κάτω οι κλέφτες», λουζόμαστε τα..χημικά, και ύστερα γυρνάμε στο κονάκι μας και συνεχίζουμε τη…δίαιτα;;
Λοιπόν ακούστε τώρα , φίλοι μου, τι σκέφθηκα και τι προτείνω ΕΓΩ, ο Β.Γ., ο άσχετος από ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ και …ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ !
Θα εφαρμόσω απλώς ΜΙΑ αριθμητική πράξη , την ΔΙΑΙΡΕΣΗ και θα σας πω ( στρογγυλεύοντας τους αριθμούς ) :

1ον) Δεν δίνω…… μία στους Σάλλες !!
2ον) Παίρνω τα 50 ΔΙΣ και τα διαιρώ με τα 10 εκατομμύρια ¨Ελληνες και βρίσκω ότι αν τα μοίραζα σ` αυτούς θάπαιρναν μικροί-μεγάλοι ( από ηλικίας μιας ημέρας μέχρι ….100 ετών ) από 5.000 ΕΥΡΩ ο καθένας στο….χέρι !
Ε! ρε γλέντια οι…πολύτεκνοι !!!
Θα πέφτανε λεφτά στην αγορά, θα εξοφλούνταν χρέη και υποχρεώσεις , θα άδειαζαν οι …. πλαστικές, και να! τα..δώρα στις (δήθεν μοναδικές) αγαπούλες, να! Μύκονος και` Ρόδος, (με συνοδό το…πήδημα !) , και πανδαισία από Λουκούλεια γεύματα κι` από … Ζορμπάδες και συρτάκια !
Παράδεισος σας λέω !
Μόνοι βαρυπενθούντες οι τεθλιμμένοι συγγενείς, οι Τραπεζίτες !
Εμένα φίλε μου αναγνώστη πολύ μου άρεσε η …μέθοδός μου, εσένα πως σου φάνηκε;;;

Δρ Βλάσης Γωγούσης
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ :

Την ώρα που ετοιμάστηκα να στείλω το παρόν σtaxalia, το διάβασε η Φούλα – η συμβία μου - και μου ζητάει την πρώτη…δόση ! .
Βοήθεια Τραπεζίτες, ένα δανειάκι, μία προκαταβολή ,γιατί η Φούλα είναι…πόντια, από…. ΑΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ μόνο ξέρει !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη