19 Ιουλ 2013

Ανασφάλιστα από αύριο τα οχήματα του Δήμου;

Ποιος θα υπογράψει την απευθείας ανάθεση των 658.000€;

Και πάλι προέκυψε πρόβλημα με την ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά στον διαγωνισμό που θυμήθηκε να κάνει τελευταία στιγμή (2 Ιουλίου ενώ η ασφάλεια λήγει στις 20) ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν εμφανίσθηκε κανένας ενδιαφερόμενος. 

Γενικότερα από τότε που ανέλαβε ο Γιάννης Μπουτάρης η ασφάλεια των οχημάτων του Δήμου είναι μια πονεμένη ιστορία με καμία εταιρία να μη δέχεται να τα ασφαλίσει μετά την ακύρωση της συμφωνίας Παπαγεωργόπουλου με την Interlife (που στοίχιζε και τα μισά από όσα πληρώνει τώρα ο Δήμος στην Εθνική) από τη διοίκηση Μπουτάρη. 

Αυτή τη φορά όμως τίθεται σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας αφού αυτοδικαίως σύμφωνα με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 17/7, ανανεώνεται η ασφάλιση στην Εθνική* αφού ούτε η εταιρία δεν υπέβαλε ένσταση σχετικά ούτε και ο Δήμος. Ο δήμαρχος τώρα όμως θα πρέπει να υπογράψει μέχρι αύριο το μεσημέρι (ξέρουμε πως μέχρι χτες το βράδυ δεν το είχε κάνει παρά το γεγονός πως δήλωσε πως αναλαμβάνει την ευθύνη) μία απευθείας ανάθεση ύψους 658.000€, γεγονός που δεν θα περάσει έτσι από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Το ακόμα πιο αστείο είναι πως στις 12/7 η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε την επανάληψη της διενέργειας του διαγωνισμού. 

Αν υπογράψει ο Δήμαρχος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις νόμιμες συνέπειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν όχι από αύριο στις 12 τα οχήματα του Δήμου μένουν ανασφάλιστα. Τι θα γίνει άραγε;

*σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 11Α παρ. 4 του Π.Δ. 237/1986, το οποίο κωδικοποίησε το Ν. 489/76 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης, «η ασφαλιστική σύμβαση ισχύει για όσο χρόνο ορίζεται στο ασφαλιστήριο και ανανεώνεται κάθε φορά, αυτοδικαίως, για ίσο χρόνο, εκτός εάν ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη γνωστοποιήσει στο άλλο, με συστημένη επιστολή ή επί αποδείξει,
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη