10 Ιουλ 2013

Ξεκίνησε και επίσημα ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης

Και επίσημα σε λειτουργία ο “Σ.Ε.Θ. Νέοι Ορίζοντες”, που ευελπιστεί ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχεις στις τάξεις του πάνω από 10.000 ενεργά μέλη
Με ταχείς ρυθμούς πυκνώνει τις τάξεις των μελών του ο...
Σύνδεσμος Επιχειρηματιών του Νομού Θεσσαλονίκης – Νέοι Ορίζοντες (Σ.Ε.Θ. – Νέοι Ορίζοντες), ο οποίος ήδη και παρά το βραχύβιο της λειτουργίας του, αριθμεί περισσότερα από 250 ενεργά μέλη, γεγονός που καθιστά εφικτή την επίτευξη του στόχου για συγκρότηση μιας συνολικής δύναμης άνω των 10.000 μελών έως το τέλος του 2013, δεδομένου ότι δεν υπάρχει υποχρέωση και καταβολής οικονομικής συνδρομής.
Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του νεοσύστατου φορέα, Γιώργος Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων του Σ.Ε.Θ. – Νέοι Ορίζοντες, το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου 2013, στα γραφεία του Συνδέσμου στη Γλάδστωνος 12, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών της πόλης κι εκπροσώπων των τοπικών αρχών του νομού και της περιφέρειας.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι αποστολή του Σ.Ε.Θ. - Νέοι Ορίζοντες είναι να αποτελέσει ένα ευέλικτο εργαλείο στα χέρια της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στις υφιστάμενες δράσεις άλλων φορέων, επιμελητηρίων, συλλόγων ή ομοσπονδιών της περιοχής, προς όφελος του επιχειρείν και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, μέσα από την παροχή δωρεών υπηρεσιών προς τα μέλη του.
«Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προστασία, αλλά και η προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών μας, μέσα από κάθε νόμιμο μέσο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σ.Ε.Θ. – Νέοι Ορίζοντες, προσθέτοντας πως «στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη διοίκηση είναι η διεκδίκηση αιτημάτων για τη βελτίωση και την απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διαμόρφωση και προώθηση μέσω των αρμόδιων φορέων μέτρων δημιουργίας, στήριξης κι ανάπτυξης των επιχειρήσεων, ιδίως τώρα που οι ανάγκες, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης, έχουν διογκωθεί». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις, με την κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πιεστικών προβλημάτων για το τοπικό επιχειρείν, τα οποία άπτονται του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος, της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς κ.α. και παράλληλα θα παρέχονται δωρεάν στα μέλη συμβουλευτικές ή άλλες υπηρεσίες, για θέματα που τους απασχολούν.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γιώργος Τσαμασλής χαρακτήρισε το Σ.Ε.Θ.–Νέοι Ορίζοντες ως απαραίτητο εργαλείο που θα οργανώσει και θα συνδράμει αποφασιστικά στην επίλυση προβλημάτων, αλλά και στη διεκδίκηση αιτημάτων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρειά της. Δεσμεύτηκε μάλιστα πως η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας «με όλες μας τις δυνάμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε οι επιχειρήσεις να βρουν απαντήσεις σε όλα τους τα προβλήματα και να ανταποκριθούμε στα αιτήματά τους».
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, εξήρε το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Σύνδεσμος και τα μέλη του, επισημαίνοντας ότι «η χώρα ζει τραγικές στιγμές. Η οικονομία δέχεται μεγάλη και βάρβαρη επίθεση και για θα συνέλθει μόνο μέσα από τους ανθρώπους της ελεύθερης οικονομίας, μέσα από τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας να επανακτήσει την δυναμική και την παραγωγικότητα που είχε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αξιοποιώντας και αυτή τη φορά τομείς με προοπτικές, όπως είναι η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αλιεία, ο τουρισμός κ.α., προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να πάψει να αιμορραγεί οικονομικά, χρηματοδοτώντας τις εισαγωγές. Υπό το πρίσμα αυτό τόνισε ότι ο Σ.Ε.Θ.- Νέοι Ορίζοντες συνιστά μια πρωτοβουλία που δίνει ελπίδα, κάλεσε τη διοίκηση και τα μέλη του να συνεχίσουν το έργο που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας και έθεσε τις υπηρεσίες του δήμου του στη διάθεση του συνδέσμου για την αξιοποίησή τους.
Για πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση, από τη στιγμή που αποσκοπεί να ενώσει ανθρώπους και να λύσει προβλήματα, έκανε λόγο ο Α’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σίμος Διαμαντίδης, προσθέτοντας πως «η πολιτεία, αλλά και η Τρόικα, χρειάζονται προτάσεις για να μας ακούσουν».
Στο όραμα που έγινε πραγματικότητα και έρχεται να συσπειρώσει τους επιχειρηματίες της πόλης, είτε είναι ιδιοκτήτες περιπτέρων, είτε βιομήχανοι, κάτω από την ίδια στέγη και με κοινό σκοπό την προάσπιση των κοινών τους συμφερόντων, αναφέρθηκε, τέλος, ο εμπνευστής και ενεργός συμπαραστάτης του νεοσύστατου φορέα, επίτιμος πρόεδρος του ΒΕΘ, Σωτήρης Μαγόπουλος, επισημαίνοντας πως όσο πιο ισχυρή είναι η βάση του Συνδέσμου τόσο πιο δυνατά θα ακούγεται η φωνή του και θα επιτυγχάνονται οι στόχοι του.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, και οι πρόεδροι του ΣΕΜΑΣ, Ι. Φωτιάδης, του Συλλόγου Επισκευαστών Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων Γ. Κατσέας, του Συλλόγου Μηχανικών, Β. Σταματιάδης, του ΟΒΕΑΜΜΕ Τ. Λυκάρτης, η περιφερειακή διευθύντρια της Eurobank Κ. Παπαποστόλου και άλλοι.
Χορηγοί των εγκαινίων ήταν οι εταιρείες Eurobank, Καρανάσιος Βαρσάμη & Συνεργάτες, Ορθολογισμός, Κ.Ε.Κ. Πλάτων ΑΕ, Ατλαντίς Συμβουλευτική και ΙΚΤΕΟ Μηχανικών Auto Technik. Χορηγοί του Σ.Ε.Θ. – Νέοι Ορίζοντες είναι οι: Παναγιώτης Γ. Μαλλίνης ΑΕ, Έπιπλα Αλέξανδρος, OPEL Μαγόπουλος, Πάντα Κλίμα, SGA, Τεχνοφώτ, Έπιπλο Σφουγγαράς, Τεκμοτε, Catering Χούτος, ΚΑΤΕΕ και Αφοί Ιωαννίδη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη