7 Ιουλ 2013

Δείτε τι παρατήρησε ο αναγνώστης στο ταξίδι Αθήνα - Ιωάννινα

Χθες ξεκίνησα να πάω από Αθήνα στα Ιωάννινα οδικώς με την οικογένειά μου. Παρατήρηση πρώτη και βασική: δεν είδα ούτε έναν (1) αστυνομικό, εποχούμενο ή μη, μέχρι περίπου να φτάσω στην ..
Άρτα. Υποθέτω ότι όλη σχεδόν η δύναμη της αστυνομίας θα κυνηγάει τους 4 οπλοφόρους εγκληματίες που τόσες εβδομάδες γυρίζουν στη μισή ηπειρωτική Ελλάδα.
Δεδομένου ότι πρόκειται για 4 Αλβανούς που τους κυνηγάει λυσσαλέα η Ελληνική Αστυνομία ή αλλιώς το Ελληνικό Κράτος, φαντάζομαι ότι το κυνήγι κάποιοι θα το βλέπουν "εθνικά", δηλ. Ελληνικό Κράτος κατά Αλβανών. Οι οποίοι Αλβανοί εγληματίες μέχρι σήμερα διαφεύγουν, δίνοντας σε κάποιους σίγουρα αφορμές για "εθνική ανάταση". Κάτι μου λέει ότι αν καταφέρουν να φτάσουν στην Αλβανία, θα βρεθούν κάποιοι που θα τους υποδεχτούν σαν άτυπους εθνικούς ήρωες. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, πιθανή διαφυγή τους στην Αλβανία θα ανεβάσει και τον πήχη για τους νέους επίδοξους εγκληματίες. 
Αν μια ομάδα τεσσάρων ανδρών με όπλα μπορεί να προξενήσει τέτοια αναστάτωση στο κράτος, φαντάζεστε τι αναστάτωση θα δημιουργούσαν, ας πούμε τρεις, τέτοιες ομάδες; Επίσης, θα αποκλείατε μια επόμενη ομάδα εγκληματιών να βάλει σκοπό της να ξεπεράσει τους σημερινούς δραπέτες σε σκληρότητα και λεία; Αν το μεταφράσετε αυτό σε θύματα, πιθανή σημερινή αποτυχία της αστυνομίας φαντάζεστε τι στόχους μπορεί να βάζει για τους επόμενους εγκληματίες;

Πονηρός Βλάχος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη