11 Ιουλ 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, προχωρεί σε νέα εξοντωτικά μέτρα εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και των εργαζόμενων που την υπηρετούν.

Η Αυτοδιοίκηση έχει καταδικαστεί σε οικονομικό μαρασμό και...
μετατρέπεται σταδιακά σε απολύτως εξαρτημένη από την κυβέρνηση και το κράτος υπηρεσία.
Ο διαρκής συμβιβασμός της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ με τις κυβερνητικές πολιτικές είναι μια πολιτική επιλογή που οδηγεί στα σημερινά αποτελέσματα αλλά και στο τέλος του τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Τα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η Αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Ο αγώνας μας στην Τ.Α είναι πρώτα από όλα αγώνας για την ίδια την ύπαρξή της, αλλά και για την αποκατάσταση του πολύτιμου κοινωνικού της ρόλου. Γι’ αυτό δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής, αλλά για την πλήρη ανατροπή της.
Οι κατά κύματα μαζικές απολύσεις εργαζομένων είναι πλέον η μοναδική «πρόταση» των εθνοσωτήρων της συγκυβέρνησης: σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες σχολείων, σχολικοί τροχονόμοι, δημοτικοί αστυνόμοι, καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης που συρρικνώνεται προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.
Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής.
Ενός μετώπου για την υπεράσπιση των κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων και την αγωνιστική αντίσταση στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών.
Απαιτούμε άμεση σύγκλιση Δ.Σ ΚΕΔΕ με στόχο την οργάνωση έκτακτου Συνεδρίου, ώστε να αποφασιστούν από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!

Θεσσαλονίκη 11/7/013
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη