24 Ιουλ 2013

Αξιολογήστε μόνοι σας.....

"Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν την αναπροσαρμογή του ορίου δανείων των 80.000,00 Ευρώ για το προσωπικό της ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. στις 120.000,00 Ευρώ, λόγω αύξησης του προσωπικού σε 72 άτομα."
Εδώ είναι:


Συνυπολογίστε, παρακαλώ, και τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα, μετά την συγχώνευση των δύο εταιρειών:

"Βαρύ «τίμημα» πλήρωσε η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ) για την απορρόφηση της «αδελφής» εταιρείας Helexpo. Η ενιαία ΔΕΘ ενοποίησε τους ισολογισμούς των δύο εταιρειών, οι οποίοι συνάθροισαν ζημιές ύψους σχεδόν 20 εκατ. ευρώ, που οφείλονται σχεδόν στο σύνολό τους στην απορροφηθείσα εταιρεία και θεωρούνται ιδιαίτερα μεγάλες σε σχέση με τα μεγέθη του εκθεσιακού φορέα. Συνολικά το 2012 οι καθαρές ζημιές έφτασαν τα 19,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16,2 εκατ. ευρώ ανήκουν στη Helexpo και τα 3,3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΘ... η σημαντικότερη οικονομική επίπτωση της απορρόφησης της εταιρείας Helexpo αφορά τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων της ΔΕΘ κατά 20 εκατ. ευρώ περίπου."



Τέλος, λάβετε υπόψιν σας και άλλη μία πολύ πρόσφατη απόφαση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ ΑΕ, αφού έλαβε υπόψη του τα ευρήματα της Έκθεσης της Επιτροπής ελέγχου των αμοιβών και αποζημιώσεων του προσωπικού και των μελών της Διοίκησης της Helexpo ΑΕ και μετά από εισήγηση του, αποφασίζει τα εξής:

1. Τα ευρήματα που αφορούν τις εν γένει αμοιβές και αποζημιώσεις του προσωπικού της εταιρίας είναι μικρής οικονομικής σημασίας, προκειμένου δε να ευρεθούν τα ακριβή ποσά των ανά εργαζόμενο υπερβάσεων απαιτείται χρονοβόρος και δυσχερής έλεγχος που θα επιβαρύνει δυσανάλογα το φόρτο εργασίας του αρμόδιου τμήματος. Παραλλήλως η εκ των υστέρων αναζήτηση των χρημάτων αυτών από τους εργαζόμενους που καλοπίστως τα έλαβαν κινδυνεύει να θεωρηθεί καταχρηστική ως ερχόμενη σε αντίθεση με την εύλογη εμπιστοσύνη των εργαζομένων προς τη νομιμότητα των πράξεων της Διοίκησης. Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει να μην προχωρήσει σε αναζήτηση των καθυπέρβαση ποσών, με την επιφύλαξη τυχόν αντίθετης θέσης του μετόχου.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει να αναζητήσει η ΔΕΘ ΑΕ από τον τέως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Helexpo ΑΕ τα ποσά που καθ' υπέρβαση του νόμου έλαβε κατά τα έτη 2011 και 2012 (κεφάλαιο Δ Έκθεσης Ελέγχου, Υποκεφάλαιο Ευρήματα Ελέγχου, στοιχ. 2). Η θέση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορεί να εκληφθεί ως μομφή δόλου κατά του τότε Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Helexpo καθώς υπήρξε όντως δυσχέρεια στην ερμηνεία της σχετικής διάταξης και για τα θέμα αυτό 
είχε ζητηθεί και η επίσημη άποψη της Νομικής Υπηρεσίας της Helexpo.

>>
...
Εμείς παραθέσαμε απλά μερικά δημοσιευμένα έγγραφα, εσείς αξιολογήστε τα και βγάλτε συμπεράσματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη