2 Ιουλ 2013

Ανύποιστος κενοδοξία

[γράμμα στον Μάκη]
Αρνήθηκα για μία ακόμη φορά να παρακολουθήσω τις εργασίες κομματικού συνεδρίου, της ΝΔ εν προκειμένω, ούτε καν από τηλεοράσεως, αφού γνωρίζω πλέον από στήθους όλα τα τσιτάτα των κομματικών κυνών που ασκούν ανεπιτυχώς το επιτήδευμα του σωτήρος μου από τότε που..
γεννήθηκα. «Αφήνουμε πίσω το χθες», «κυττάμε μπροστά», «η Ελλάδα αξίζει ένα άλλο μέλλον», «όλοι μαζί» [«πάμε μαζί» έλεγε ο Γιωργάκης], «κόκκινες γραμμές», «τέρμα τα μνημόνια και αντιμνημόνια» και λοιπά φληναφήματα.
Περιεργάσθηκα, όμως, τις φατσούλες που συνεδρίαζαν. Πρώτη σειρά πίστα η κ. Γιαννάκου με τον κ. Ζαγορίτη. Τί να μου έχουν προσφέρει άραγε αυτοί οι γίγαντες της πολιτικής που δε το έχω συνειδητοποιήσει εγώ ο μικρόνους αγνώμων πολιτάκος; Ένα από τα πολλά ελαττώματά μου είναι ότι με προδιαθέτει η φατσούλα του κάθε ανθρώπου που συναντώ. Ο Σαμαράς π.χ. είναι ευειδής και σε προδιαθέτει ευμενώς. Πρέπει να αναλογισθείς τα έργα του για να απογοητευτείς για πολλοστή φορά. Και συ Μάκη; Ευειδής και συ, αλλά πολύ ΟΦΑ ρε παιδάκι μου. Έχεις λέγειν. Άριστος εις το μπουρδολογείν. Εφάμιλλος του Βενιζέλου. Κι’ ο τελευταίος; Σκέτη γουρουνοκεφαλή. Ουδεμίαν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Και ξάφνου πετιέσαι ρε Μάκη εν μέσω συνεδρίου και τα βάζεις με το παρελθόν που μου λένε όλοι να ξεχάσω. Ο Αντρέας είπες φταίει για όλα. Το τί σου έσουραν τα σοσιαλιστικά φαντάσματα που ανέστησες δεν περιγράφεται. Μόνον ο Άκης δεν μίλησε, διότι είναι πολιτικός κρατούμενος, καθ’ α διακηρύσσει, εξ ου και τηρεί αιδήμονα σιωπή αγωνιών για την ημέρα που θα του κάνουν παρέα αμέτρητοι σύντροφοί του.
Γιατί ρε Μάκη ανέστησες τον Παπουτσή, τον Καρχιδάκη και όλα τ’ άλλα ζόμπι; Γιατί έπρεπε να τους ξαναφάω στη μάπα τώρα που η αποτοξίνωσή μου ευρίσκετο εν τω περατούσθαι; Γιατί έπρεπε να ακούσω τον τεράστιο νεανία Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να λέει: «Το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΝΔ μόνο και μόνο για τη σωτηρία της πατρίδος»; Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε οι συνομιλητές του που δεν τον ρώτησαν αμέσως: «Αν επρόκειτο για τη σωτηρία της πατρίδος θα συνεργαζόσασταν με τη Χρυσή Αυγή;». Μια ερωτησούλα τόση δα για ν’ αρχίσει ο νέος να τραυλίζει ξεχνώντας τα περί σωτηρίας της πατρίδος.
Αλλά εξήγησέ μου κάτι ρε Μάκη. Όταν ψήφιζες με χέρια και με πόδια το Μνημόνιο Ι για να πληρωθούν δήθεν μισθοί και συντάξεις, γιατί δεν είπες στον Γιωργάκη ότι το Μνημόνιο αποτελεί απόρροια της καταστροφικής πολιτικής του μπαμπά του; Τί είναι αυτό που σε συγκράτησε τότε;
Και κάτι ακόμη: σού έφταιξε ο Αντρέας μόνον; Όταν ο Αντρέας έκανε ό,τι έκανε, ποιος από τη ΝΔ έβγαινε σε καθημερινή βάση να τον κράζει για τα υπέρογκα δάνεια και τη διόγκωση του κράτους προϊδεάζοντας τον λαό για τα δεινά που θα έρχονταν μετά από 25 χρόνια; Κανείς Μάκη μου, διότι οι γαλάζιοι αντέγραψαν την πράσινη φάμπρικα και ζούσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Κι’ όταν η γουρουνοκεφαλή προωθούσε την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε να κάνει τσιμέντο το απυρόβλητο των υπουργών, γιατί ρε συ τα φιλαράκια σου της ΝΔ δεν τον κατήγγειλαν κι’ αυτόν και όλο το Σημιταριό; Γιατί αντιθέτως υπερψήφισε και η ΝΔ τη νέα διατύπωση του άρθρου 86, για την οποία χύνουν τώρα μερικοί κροκοδείλια δάκρυα; Μη μου πεις ότι δεν τους άφηναν εκδοτικά συγκροτήματα και επιχειρηματικοί όμιλοι, διότι θα σε πιστέψω και θα σε ρωτήσω κάτι ακόμη: «Όλους αυτούς τους έστειλε στη Βουλή ο λαός ή συγκροτήματα και όμιλοι;».
Γιατί ρε Μάκη με έκανες να θυμηθώ τον Παυλίδη που κουνούσε στη μούρη μου το δάχτυλο μέχρι που τον απήλλαξε πάσης κατηγορίας η ΝΔ σου; Γιατί ξέχασες ρε Μάκη ότι ο Σιούφας έκλεισε άρον-άρον τη Βουλή, για να μη διωχθεί ο πρωθυπουργικός εξάδελφος; Και οι 4 κάλπες για τη λίστα Lagarde Μάκη;
Γιατί ρε Μάκη ανέσυρες από τη ναφθαλίνη τον ελέφαντα που ακούει στο όνομα Πάγκαλος; Γιατί;
Εν τέλει ρε Μάκη και άλλα δεν μου εξήγησες και πολύ στενοχωριέμαι. Γιατί ψήφισες εκείνη τη διαταξούλα που αθωώνει τους τραπεζίτες που δανειοδότησαν τα κόμματα με εξασφάλιση κοπανιστό αέρα; Ο Αντρέας κι’ αυτό; Γιατί με προϊδεάζεις για τη μη παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας; Και τούτο ο Αντρέας; Γιατί επί των ημερών σου επιτρέπεται να φορολογείται άνεργος επί 3ετία και να καλείται να πληρώσει και φόρο αλληλεγγύης επί τεκμαρτού εισοδήματος, επειδή έχει ένα σπιτάκι με κομμένο το ρεύμα επί 7μηνο λόγω χαρατσιού, το οποίο θέλει τώρα ο Στουρνάρας να το εκπλειστηριάσει για να εισπράξει τον ανεκδιήγητο αυτό φόρο;
Εντάξει ρε Μάκη, να συμφωνήσω ότι για όλα φταίει ο Αντρέας. Εσύ πώς θα με σώσεις από τα χαράτσια και τους επιγόνους του;
Και κάτι τελευταίο: γιατί δεν όρθωσες το ανάστημά σου, ώστε όχι μόνον να παραμείνει στη θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα ο Γρηγόρης Πεπόνης, αλλά και να ορισθεί αυτός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς αντί της κ. Ελένης; Όχι πως δεν ξέρω, αλλά έχω το κακό συνήθειο να υποβάλλω ρητορικές ερωτήσεις. Δεν γνωρίζω νομίζεις ότι πίσω από κάθε σύμβαση δημόσιου ή δημοτικού έργου ή προμήθειας υπάρχει μια μίζα Μάκη μου; Δεν γνωρίζω ότι η πολιτική μοιάζει με αυτοκίνητο και, όπως όλα τα αυτοκίνητα, δεν παίρνει μπρος [εκκινεί, επανεκκινεί κ.λπ.] χωρίς μίζα; Την ιδεολογία της μίζας υπηρετείς και συ Μάκη μου, όπως όλα τα κόμματα που παλεύουν μέχρι σήμερα για την εμπέδωση της Δημοκρατίας και τη σωτηρία μου.
Εύχομαι σ’ εσένα και όλο το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα ταχείαν αντάμωσιν Μάκη με τον ΄Ακη.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Τη λέξη «ανύποιστος» συνάντησα για πρώτη φορά στη ζωή μου διαβάζοντας το βιβλίο του καθηγητή Φωτιάδη με τίτλο «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Στη σελίδα 70 του πρώτου τόμου παρατίθεται απόσπασμα από άρθρο του δημοσιογράφου, λόγιου, συγγραφέως Μανουήλ Γεδεών στην εφημερίδα «Ανατολή» της 10.03.1877: «Και τούτων πάντων των κακουργημάτων θύμα είναι οι χριστιανοί Έλληνες πίνοντες και τούτων των ανυποίστων συμφορών το πικρόν ποτήριον». Ανέτρεξα εις Μπαμπινιώτη και Δημητράκο ματαίως. Εντόπισα, όμως, τη λέξη στον Σταματάκο και στο Mέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης των Liddell-Scott και έμαθα ότι σημαίνει «αφόρητος». Ευκαιρία να διαδώσω τη γνώση μου σκέφτηκα, εξ ου και χρησιμοποίησα τη λέξη στον τίτλο του αρθριδίου τούτου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη