21 Ιουλ 2013

Τι το θέλουν το κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα;

Την είδηση* για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην ιστορική και πανέμορφη Σιάτιστα Κοζάνης, σχολιάζει αναγνώστης, ο οποίος μας γράφει μεταξύ άλλων:


"Κατα τη γνωμη μου ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο το γεγονος οτι εν μεσω κρισης , φτωχειας, πεινας, εξαθλιωσης των Ελληνων αλλα και του συστηματος υγειας ( κλεισιμο κλινικων ανα την επικρατεια,ελλειψη ιατρικου και παραιατρικου προσωπικου στα μεγαλα νοσοκομεια αλλα και υλικων), να κατασκευαζουν ακομα ενα κεντρο υγειας σε εναν νομο με 2 υποστελεχωμενα νοσοκομεια και 2 κεντρα υγειας (το τριτο αυτο και μαλιστα σε ακτινα λιγων χιλιομετρων απο το Μαματσειο) για 150.000 κατοικους. Ακομα ενα κεντρο υγειας που το μονο που θα κανει ειναι τον τροχονομο για το νοσοκομειο, υποστελεχωμενο και αυτο και παραλληλα ασκοπα δαπανηρο".

*Η ΕΙΔΗΣΗ:
Στην ανέγερση Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα Κοζάνης και στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε δέκα Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας, προχωράει το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.

Το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας είναι προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, νέα σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα θα αποκτήσουν τα Κέντρα Υγείας Δεσκάτης, Κουφαλίων, Λαγκαδά, Διαβατών, Λιτοχώρου, Αιγινίου, Κρύας Βρύσης, Χαλάστρας, Σερβίων και 'Αργους Ορεστικού, συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Τα έργα πρόκειται να ενταχθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης με την αξιοποίηση της κοινοτικής χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη