1 Ιουλ 2013

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ¨

Ένα πολυπλόκαμο μηχανισμό πίεσης και προώθησης των συμφερόντων τους στη Θεσσαλονίκη (γιατί άραγε στη συγκεκριμένη πόλη κι όχι αλλού?) έχουν στήσει τα ποικιλώνυμα Γερμανικά συμφέροντα άλλοτε με άξονα τον περίφημο Φούχτελ, άλλοτε το Γερμανικό Προξενείο κι άλλοτε με
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Δίκτυα Πολιτών , όπως η Πράσινη Ένωση (Grüne Liga), το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ (αλήθεια τι είναι η πρωτοβουλία Energy Transition που προωθεί το Ίδρυμα και ποια η σχέση της με τις Γερμανικές βιομηχανίες κατασκευής εξοπλισμού βιομάζας, φωτοβολταικών και ανεμογεννητριών?).
 Σκοπός μεταξύ των δράσεων που αναπτύσσουν στην πόλη είναι η παράθεση επιτυχημένων δράσεων και παραδειγμάτων (Άριστες πρακτικές προς εξαγωγή) από τη Γερμανική εμπειρία στους τομείς Περιβάλλοντος, Ενέργειας, ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων, Ανεργίας κλπ. Αναμφίβολα θετικές οι προθέσεις τους αρκεί να ήταν μόνο έτσι. Πόσο τυχαία είναι η διχοτόμηση του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων από την Ομάδα Δανιηλίδη-Μπουτάρη με επιχειρήματα υπέρ της καύσης των απορριμμάτων εντός μάλιστα των διοικητικών ορίων της πόλης εβδομάδες μόνον μετά τις επισκέψεις δημοτικών παραγόντων στη Γερμανία, Αυστρία και τις επισκέψεις τους σε αντίστοιχα εργοστάσια καύσης ( η μήπως δεν έγιναν?)
Πόσο τυχαία είναι η Γερμανική πρωτοβουλία εναντίον της παραχώρησης της διαχείρισης της ύδρευσης και αποχέτευσης της ΕΥΑΘ?
Γιατί οι Γερμανικές εταιρίες δε συμμετέχουν στις αποκρατικοποιήσεις που σημαίνει δέσμευση κεφαλαίων για επενδύσεις και ρίσκο?
 Μήπως γιατί ενδιαφέρονται να είναι μόνο προμηθευτές εξοπλισμού και μηχανημάτων εκ του ασφαλούς (για διαβάστε πιο πάνω για το Energy Transition και το Ίδρυμα Μπελ) και φοβούνται ότι πιθανοί άλλοι διεθνείς επενδυτές δε θα προτιμήσουν τα πανάκριβα προϊόντα τους γι αυτό και προτιμούν το μπλοκάρισμα όλων των διαδικασιών για να επηρεάζουν με άνεση τις ¨Δημόσιες Προμήθειες¨ (ξέρουν αυτοί όπως στην περίπτωση SIEMENS) Και τι ρόλο παίζουν οι ντόπιοι συνομιλητές τους και ¨επαγγελματίες ανησυχούντες¨ ?

TRAIANOS
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη