20 Ιουλ 2013

Εμείς πρέπει να φερόμαστε πολιτισμένα στους κανίβαλους

Άκουσα όλες τις απόψεις για τα επεισόδια στο Αττικό νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας το επεσκέφθη, όπως και το «Γεννηματάς» και το «Γενικό Νικαίας». Σε όλα τα νοσοκομεία οι επισκέψεις του...

Γράφει ο Σωτήριος  Καλαμίτσης


... προκάλεσαν αντιδράσεις. Στην τρίτη επίσκεψη τα πράγματα αγρίεψαν. Ε δεν είναι και ο πιο αγαπητός πωλητικός ο Μπουμπούκος.

Η συγκυβερνώσα κεντροαριστεροκεντροδεξιά παράταξη κατεδίκασε τα επεισόδια και κάλεσε και τις άλλες πωλητικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπουμπούκος είναι εκ των πρώιμων μνημονιακών πωλητικών. Μαζί με τον Βορίδη και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ.  Είναι αυτός που θέλει να μας κάνει κράτος, αλλά δεν μας λέει τί είδους κράτος.  Προς το παρόν μάς έχει κάνει μπανανία. 

Από την πρώτη του κιόλας επίσκεψη σε νοσοκομείο διερωτήθηκα προς τί έλαβε χώρα αυτή. Για να ενημερωθεί  λέει επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Και γιατί δεν έκανε το εξής πολύ απλό πράγμα: να καλέσει στο υπουργείο  τις διοικήσεις των νοσοκομείων και τα Προεδρεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προσωπικού των, να ακούσει από πρώτο χέρι τα παράπονα και αιτήματα και στη συνέχεια να συνεννοηθεί με τις Διοικήσεις και τα Προεδρεία για επιτόπιες επισκέψεις ή να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές επισκέψεις π.χ. στις 07:30 το πρωΐ που αρχίζει η λειτουργία των νοσοκομείων και όχι στις  10 ή στις 11 π.μ. 

Η δημοσιότητα κ. Άδωνι έχει κόστος. Μην περιμένεις γαρύφαλλα και γαρδένιες από τους ανθρώπους, τους οποίους γδέρνεις για να υπηρετείς το εργολαβοπολιτικό σύμπλεγμα. Δεν είναι αυτοί οι πρωτομάστορες της μίζας. Σου είπα: εφημερία όλων των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Τον τσαμπουκά να τον κάνεις στους Διευθυντές των κλινικών που έχουν την απαίτηση να λειτουργούν ιδιωτικώς εκμεταλλευόμενοι τη δημόσια περιουσία και να φοροδιαφεύγουν και από πάνω. Τα άλλα είναι απλώς επικοινωνιακά κόλπα. Για να πεις ότι δεν φοβάσαι κανέναν. Σου είπε κανείς ότι σε φοβούνται αυτοί; Γιατί, άραγε, δεν επισκέφθηκες εφημερεύον νοσοκομείο περί ώραν 11ην μεταμεσημβρινήν συνοδευόμενος από κάμερες που θα σε απαθανατίζουν δολιχοδρομούντα ανάμεσα στους γιατρούς, στα ράντζα τα παρατεταγμένα στους διαδρόμους και στους συγγενείς των ασθενών που λειτουργούν δίκην νοσηλευτών; Και μετά να επισκεφθείς όλους τους θαλάμους και να απαθανατίσεις όλες τις κενές κλίνες. Έτσι, για πλάκα ρε Μπουμπούκο!  

Και κάτι τελευταίο: προ μηνός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ανώτατο στέλεχος δημόσιου νοσοκομείου να «τα παίρνει» σε  προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Είναι στη θέση του ακόμη; Έτσι, για να μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.
Σωτήριος  Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη