12 Ιουλ 2013

Σωτήριος Καλαμίτσης με τριπλό τίτλο σήμερα

1] Γουστάρω κι’ άλλη ύφεση, αρκεί να μη θιγεί ο Δημόσιος Τομέας
2] Αν οι εργαζόμενοι του «ΚΑΤΣΕΛΗ» είχαν ένα Δήμαρχο να προτάξει τα στήθη του…..
3] Ο Πρόεδρος των πΗΠΑ θα καταδεχθεί τον Αντώνη για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, Κυπριακό και «επάνοδο της Ελλάδος στην ευημερία»


Αντιγράφω από το ιστολόγιο «ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
«Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010


Οι εξελίξεις τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.
Υπάρχει ένα σταθερό οικονομικό πρόβλημα. Έχουμε κάποιες επείγουσες δανειακές ανάγκες. Η πρώτη και κύρια είναι να πληρωθούν τα παλιά τοκοχρεολύσια τώρα την Άνοιξη. Η δεύτερη είναι η ανάγκη κάλυψης των δημοσίων ελλειμμάτων. Αυτές οι άμεσες δανειακές ανάγκες ανέρχονται κάπου στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.
Απ’ ότι φαίνεται η λύση που προωθείται αυτή τη στιγμή από τη Γερμανία και υποκύπτει και η Γαλλία είναι ένας συνδυασμός ΔΝΤ και διμερών δανείων από τα κράτη της Ευρωζώνης και μάλιστα μόνον αν δεν μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα από τους δανειστές. Δηλαδή να μην βρίσκονται δανειστές που να θέλουν να δανείσουν τη χώρα μας ακόμα και με υψηλά επιτόκια.
Η προσφυγή όμως στο ΔΝΤ θα έχει εκτός των άλλων συνεπειών και μια για την οποία δεν μιλάει κανένας, αλλά αυτή προσπαθεί να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ. Η συνέπεια θα είναι η κατάργηση της μονιμότητας και η απόλυση μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 230.000, σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα ΜΜΕ και από το διαδίκτυο.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν θα πέσει τη στιγμή που θα απολυθεί ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος.
Αυτό το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να το αποφύγει».

Ο συντάκτης του ως άνω κειμένου δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα άντεχαν επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πού να φανταστεί ότι για να μην απολυθεί έστω και ένας δημόσιος υπάλληλος, αντιθέτως δε να προσληφθούν 23.000, θα μας οδηγούσαν οι λαοπρόβλητες κυβερνήσεις σε ύφεση με 1,5 ανέργους στον Ιδιωτικό Τομέα.
Επίσης, αδυνατούσε να φανταστεί ότι οι αρχισυνδικαλιστές θα έκαναν γαργάρα τα Μνημόνια για να ενισχυθεί δήθεν η ανταγωνιστικότητα των εργοδοτών δια της εξαθλιώσεως των εργαζομένων. Ούτε ότι θα γινόταν ο κακός χαμός εξ αφορμής της απόλυσης 2.500 υπαλλήλων της ΕΡΤ και 4.000 δημοτικών αστυνομικών. Ούτε ότι οι κυβερνώντες είναι τόσο ανίκανοι που ως μεταρρύθμιση βλέπουν μόνον τη μη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Ούτε είχε ιδέα ο συντάκτης για λίστα Lagarde. Ούτε για ξεπούλημα ΑΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΤ, ΔΕΠΑ ούτε για τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, ούτε για κούρεμα των ομολόγων στα χέρια Ελλήνων επενδυτών, νοσοκομείων, ασφαλιστικών Ταμείων και Πανεπιστημίων ούτε για αποκρατικοποιήσεις της πλάκας.
Πού να φανταστεί ο συντάκτης ότι τα κόμματα διέθεταν τόσες εναλλακτικές λύσεις και αχαλίνωτη φαντασία, προκειμένου να μην απολύσουν κανέναν και, έτσι, να συνεχίζουν να διατηρούνται στην εξουσία από τον Δημόσιο Τομέα. ΄
Ασε που δεν μπορούσε να προβλέψει τότε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικούσε κάποτε την εξουσία με αξιώσεις υποσχόμενος και αυτός να μη θίξει τον Δημόσιο Τομέα.
Κι’ εγώ επαναλαμβάνω μονότονα τη δήλωση του Ράιχενμπαχ της 15.11.2011: «Το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα εξόδων και όχι εσόδων». Η βελόνα κολλημένη εκεί. Σ’ αυτή τη δήλωση, παρά την οποία η κυβέρνηση παίρνει όλο και νέα μέτρα για να συντηρεί τον Δημόσιο Τομέα, ο οποίος, ως φαίνεται, θα καταρρεύσει μόνον όταν και ο τελευταίος έμπορος ή ελεύθερος επαγγελματίας εγκλεισθεί στις φυλακές για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ή μεταναστεύσει. 
Τότε θα καταρρεύσουν και τα κόμματα που ενδιαφέρονται μόνον για τους διορισμένους τους και τα πάσης φύσεως καθημερινά ρουσφετάκια, αφού δεν θα υπάρχουν υποζύγια να πληρώνουν φόρους για να συντηρούν τον καταπιώνα που αποκαλείται «Δημόσιος Τομέας» και τελεί υπό την υψηλή προστασία του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος. 
Πότε όμως θα γίνει αυτό; Οσονούπω!

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη