2 Ιουλ 2013

Παρέμβαση Ψωμιάδη για Χρυσή Αυγή

Η ιστορία είναι απλή: ο Βουλευτής της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας, χολωμένος από τον παραγκωνισμό του και τη μη υπουργοποίησή του, έδωσε μια συνέντευξη και για να εκδικηθεί τον Σαμαρά που δεν τον έκανε Υπουργό, αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή,....
γνωρίζοντας ότι η αντιπολίτευση θα "αρπάξει από τα μαλλιά" το θέμα. Για να μην παίζουμε με τις λέξεις, η Χρυσή Αυγή είναι ένα λαϊκό εθνικιστικό κόμμα, με σαφέστατο αντιμνημονιακό λόγο, που συμπίπτει απόλυτα με κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς.
Το θέμα όμως που την κάνει "μίασμα" και κάτι σαν τη λέπρα στα παλιά χρόνια, είναι η άποψή της για τους Εβραίους. Αν ήταν το ίδιο κόμμα, με τις ίδιες αρχές, την ίδια ρητορική και τις ίδιες θέσεις, αλλά ήταν θαυμαστής της Σιών, θα ανήκε στο "συνταγματικό τόξο" και πιθανώς στην ακροαριστερά. 
Παγκοσμίως όμως, όσοι αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα, ρίχνονται -ορθότατα- στην πυρά, ως "ναζιστές". Αυτό που κάνει μίασμα την Χ.Α. λοιπόν δεν είναι οι υπόλοιπες θέσεις της, με αυτές δεν θα μπορούσαν να την πολεμήσουν, αλλά η υπαρκτή ή ανύπαρκτή της σχέση με το ναζισμό.
Γι' αυτό και όταν κάποιος θέλει να στοχοποιήσει κάποιον αντίπαλο, τον αποκαλεί "ναζί". Δείχνοντας κάποιον ως "φιλοναζιστή" είναι σαν να τον δείχνεις μέσα στον κόσμο και να φωνάζεις "προσοχή λεπρός". Η αξιοθαύμαστη επιμονή των Εβραίων να κυνηγούν μέχρι τέλους όσους συνετέλεσαν στη γενοκτονία τους, οδηγεί σήμερα τον πλανήτη, σε απόλυτη τρομοκρατία, με την υποψία ότι θα χαρακτηριστεί κανείς "φιλοναζί". Έξυπνα, πατριωτικά και μεθοδικά, τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων από την παραφροσύνη του Χίτλερ συγγενών τους, οι Εβραίοι κατάφεραν να αποκτήσουν το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ του πλανήτη, οπότε είναι πανεύκολη πλέον η στοχοποίηση οποιουδήποτε "ενοχλεί" με ομοβροντία δημοσιευμάτων, που δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στους πολιτικούς, που τους πέρασε από το μυαλό να κάνουν κάτι "ενοχλητικό".
Σε ότι αφορά τη Χ.Α. όντως υπάρχουν σχέσεις ηγετικών στελεχών της με ναζιστικές ιδέες, επομένως δικαιολογημένα κατατάσσεται στους "εχθρούς" των Εβραίων και των υπολοίπων λαών που υπέφεραν από το ναζισμό στον Β' παγκ.πόλεμο. Οι άνθρωποι που την ψήφισαν βεβαίως, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, ούτε ενδιαφέρονται για τέτοια ιδεολογικά ζητήματα, την επιλέγουν επειδή είναι αγανακτισμένοι από την καθημερινότητά τους και πιστεύουν ότι χρειάζεται "τσαμπουκάς" για να λυθούν τα προβλήματά τους. 
Από τη στιγμή όμως που η απήχησή της άρχισε να μεγαλώνει και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι αποδεκτή σε κοντά 1.000.000 ψηφοφόρους, φυσικό ήταν να ξεθαφτεί το φιλοχιτλερικό παρελθόν κάποιων στελεχών της. Να στιγματιστεί δηλαδή ως η "λεπρή" της παρέας.
Έτσι, οι αντίπαλοί της, αναγκάζονται -για να μην μπουν στο στόχαστρο του πανίσχυρου εβραϊσμού- να δηλώνουν την απέχθειά τους. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές το κάνουν υποκριτικά, για να μην στοχοποιηθούν από τα διεθνή ΜΜΕ και τις πανίσχυρες εβραϊκές οργανώσεις, που επαναλαμβάνουμε ορθότατα πράττουν και ακριβώς το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε κι εμείς οι Έλληνες με τους άλλους φασίστες, δηλαδή τους θαυμαστές του άλλου παράφρονα μανιακού δολοφόνου Κεμάλ, "δασκάλου" του Χίτλερ.
Συνεπώς, ο Βύρων Πολύδωρας, ήξερε ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τη Ν.Δ. ζητώντας να προσεγγιστούν οι ψηφοφόροι της Χ.Α. Ήταν αυτονόητο, ότι θα ακολουθούσε ο δρόμος των πιέσεων να απαρνηθεί η ΝΔ κάθε σχέση με το "ναζισμό" , την οποία έτσι κι αλλιώς δεν έχει, αλλά η έμμεση έστω συσχέτιση, ακόμη και με απλούς ψηφοφόρους, αφήνει κάποια αιχμή, για πιθανή "συγγένεια" της ΝΔ με τον ακροδεξιό χώρο. Το να έχει συγγένεια με την ακροδεξιά, ένα κεντροδεξιό κυβερνητικό κόμμα, ασφαλώς και είναι κακό. Το να έχει εθνικές και πατριωτικές προτεραιότητες, δεν είναι καθόλου κακό. Όμως η συσχέτιση με τη Χ.Α. από την αντιπολίτευση, δεν γίνεται στο επίπεδο των εθνικών της θέσεων, αλλά αποκλειστικά και μόνο σε ότι έχει να κάνει με το "ναζισμό".
Μέλη της Χ.Α. αντιτείνουν βέβαια, ότι οι δικοί τους ομοϊδεάτες ήταν αυτοί που πολέμησαν το ναζισμό το 1940-1945, αλλά με κάποια ντοκουμέντα και άρθρα στελεχών, αυτό ...πήγε περίπατο.
Η προσπάθεια της αριστεράς -δικαιολογημένη, έτσι είναι η πολιτική- είναι να "σπρώξει" τη ΝΔ, στο στρατόπεδο των λεπρών. Για αυτό άλλωστε υπάρχει η τακτική πολλών ακροαριστερών φασιστών, να βαφτίζουν "ναζί" τους αντιπάλους ακόμη και από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κι άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς, ώστε να τους κατατάξουν στους "εχθρούς των Εβραίων", άρα να ετεροπροσδιοριστούν οι ίδιοι στο φαντασιακό πεδίο, ως σύμμαχοι των ισχυρών.  Φτηνή πολιτικάντικη τακτική βέβαια, αλλά αποδίδει, στο επίπεδο του ότι αναγκάζει τη ΝΔ να διαψεύδει τις γελοιότητες και να σύρεται σε μια τακτική απαντήσεων, αφού η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τη γνήσια ....χιτλερική μέθοδο του Γκαίμπελς "πες, πες, κάτι θα μείνει".

Έτσι, αναγκάστηκε η ΝΔ, να πεί τα αυτονόητα, να διαχωρίσει τάχιστα τη θέση της, αναφερόμενη βεβαίως στο επίμαχο ζήτημα του "ναζισμού", εκδίδοντας την παρακάτω λακωνική ανακοίνωση:

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του Κόμματος κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στον Real Fm, δήλωσε:
«Περίεργη δήλωση…
Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

Οπότε, έχει ενδιαφέρον η δήλωση Ψωμιάδη, που θεωρείται από τους "σκληρούς" δεξιούς, κινούμενος προς τον εθνικιστικό χώρο. Δήλωσε πριν λίγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης:

«Δεν μπορεί να μην συμφωνήσει κανείς με πολλά από αυτά που επισήμανε στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο. Θα περίμενα, όμως, να ακούσω κάτι και για τα εθνικά μας θέματα.
Ακόμη, το να καταγγέλλουν κάποια στελέχη τη Χρυσή Αυγή και τις δράσεις της είναι το έλασσον. Το μείζον είναι να προτείνει κανείς αποτελεσματικούς τρόπους αναχαίτισης της ραγδαίας δημοσκοπικής ανόδου της ΧΑ.
Γιατί εάν δεν θέλουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, πρέπει να αντικρίσουμε την αλήθεια που λέει πως ποτέ στο παρελθόν η ΝΔ δεν είχε ανάλογη διαρροή ψήφων προς τα δεξιά της.
Μαγικές λύσεις σίγουρα δεν υπάρχουν. Λύσεις, όμως, υπάρχουν..»


Χρυσή Αυγή : "Η μόνη συνεργασία που θα υπάρξει είναι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ"

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη