1 Ιουλ 2013

Δηλαδή αυτό το παληκάρι δεν είναι Έλληνας;

Από το Μυστήριο
Η εικόνα αυτή είναι η απάντηση σε όλους εκείνους τους ηλίθιους, τους ανιστόρητους και τους αμόρφωτους που ομιλούν και επιχειρηματολογούν περί ελληνικής καταγωγής και αίματος ως το ..
μόνο στοιχείο κτήσεως της ελληνικής ιθαγένειας.
Η εικόνα αυτού του παληκαριού που σηκώνει την ελληνική σημαία στην πιο όμορφη και σημαντική μέχρι σήμερα στιγμή της ζωής του, είναι πραγματικά συγκινητική.
Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που επελέγη Νο 15 στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ, γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε στην Ελλάδα, μορφώθηκε στην Ελλάδα και έχει αγωνιστεί ήδη με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.
Νιώθει Έλληνας και το δείχνει, και ας είναι κι οι δύο γονείς του από τη Νιγηρία.
Και ας γνώρισε την πείνα και την ανέχεια στην χώρα που αγάπησε. Και ας χρειάστηκε να εργάζεται από πολύ μικρός για να συνδράμει οικονομικά την οικογένειά του. Το φρόνημά του δεν κάμφθηκε, και σήμερα, αν και μόλις 18 χρονών, δοξάζει τα ελληνικά χρώματα και την Ελλάδα.
Εδώ λοιπόν γεννιέται το μείζον ζήτημα της κτήσεως ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών, που έχουν μετέλθει της ελληνικής παιδείας έχοντας φοιτήσει στα ελληνικά σχολεία από την 1η Δημοτικού μέχρι ακόμη και το πανεπιστήμιο, που ομιλούν άπταιστα την ελληνική, που νιώθουν Έλληνες και θέλουν να γίνουν και τυπικά Έλληνες.
Αναγνωρίζοντας ότι και η αντίθετη άποψη έχει σημαντικά επιχειρήματα, αρκετά εκ των οποίων είναι απολύτως βάσιμα, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ηθικά σωστό, ούτε όμως κι έξυπνο να στερούμε a priori από όλα αυτά τα παιδιά το δικαίωμα να γίνουν και τυπικά Έλληνες.
Τη στιγμή μάλιστα που αυτά τα παιδιά έχουν φοιτήσει στα ελληνικά σχολεία και η ελληνική πολιτεία έχει καταβάλει σημαντικά ποσά για τη μόρφωση και την εκπαίδευσή τους.
Όταν η καρδιά των παιδιών αυτών χτυπά ελληνικά.
Σε κάθε πάντως περίπτωση, το παληκάρι τούτο αποδεικνύει σε όλους τους κομπλεξικούς που επενδύουν πολιτικά στη μισαλλοδοξία και στην παραποίηση της ελληνικής ιστορίας και το δοκούν, ότι πολλές φορές γίνεσαι Έλληνας και όχι μόνο γεννιέσαι.

Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη