5 Ιουλ 2013

Απόφαση για τον Μάρκο Καραμπέρη: Τα περίεργα των δικαστικών αποφάσεων

Για όσους παρακολουθούν τα δικαστικά της Θεσσαλονίκης η παρακάτω λεπτομέρεια έχει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.


Σήμερα βγήκε η απόφαση για το κύκλωμα τοκογλυφίας του οποίου φερόταν ως εγκέφαλος ο Μάρκος Καραμπέρης. Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης (ναι σωστά κάτι σας θυμίζει το όνομα), αναγνώρισε στους συγκατηγορούμενους του Μάρκου Καραμπέρη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Ο Μάρκος Καραμπέρης, βασικός κατηγορούμενος και γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, 6 μηνών και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 15.600 ευρώ, για υποθέσεις τοκογλυφίας και εκβίασης καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Απαλλάχθηκε από την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
Το δικαστήριο αποφάσσε, μετά από θετική  εισήγηση του εισαγγελέα, η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του. Αυτό σημαίνει ότι ο Μ. Καραμπέρης δεν πάει φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος. (Ελευθεροτυπία) 

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία: 

Μετά την απόφαση και αποφυλάκιση του ο Μάρκος Καραμπέρης σταυροκοπιόταν, έκλαιγε και έπεσε στην αγκαλιά των συγγενών του, οι οποίοι χειροκρότησαν την απόφαση. Ας σημειωθεί ότι ο ίδιος πρόεδρος του δικαστηρίου, Γεώργιος Αποστολάκης, τον περασμένο Φεβρουάριο προήδρευε του δικαστηρίου που επέβαλε ισόβια δεσμά στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλειο Παπαγεωργόπουλο.

Χωρίς σε εκείνη την περίπτωση να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη