9 Ιουλ 2013

Συνέντευξη Aντώνη Kαφετζόπουλου : Δείτε τι λέει για Καμίνη και Μπουτάρη

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, και σε συνέντευξή του στο Αχελώος tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα, μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, για το πολιτικό σύστημα αλλά και το πώς ο...
χώρος του θεάματος βιώνει την κρίση.

"Στο θέατρο είναι δύσκολα, το θετικό είναι όμως πως υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που κάνουν διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι όλα πάρα πολύ καλά, αλλά υπάρχει ένα επίπεδο και μερικά είναι όντως πολύ καλά. Η κρίση κάνει τους ανθρώπους επινοητικούς και να ξεκινούν να δημιουργήσουν πράγματα , χωρίς απώτερο σκοπό την οικονομική ανταμοιβή και όλα αυτά που σου προσφέρει το χρήμα. Δουλεύει το μυαλό μας και αυτό είναι καλό", υπογράμμισε ο γνωστός ηθοποιός, ενώ αναφερόμενος στην στροφή του ελληνικού κινηματογράφου, όπου πλέον έχουμε διαρκώς διακρίσεις ο ίδιος ανέφερε:

"Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε ανθρώπους που έχουν ταλέντο, αλλά και στην εποχή που ζούμε – και δεν εννοώ την οικονομική κρίση αλλά την κρίση που προϋπήρχε, η οποία σου δίνει τροφή για να σκεφτείς και να κάνεις διαφορετικά πράγματα".

O ίδιος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο φαινόμενο με τα τούρκικα σήριαλ που έχουν κατακλύσει την ελληνική τηλεόραση υπογραμμίζοντας:"Τα κανάλια είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και θα κάνουν ότι μπορούν για να περισώσουν ό,τι μπορέσουν.Η λογική της τηλεόρασης είναι πάντα όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά'', ενώ όπως πρόσθεσαι κινηθήκαν και στην τηλεόραση με την ιδία αντίληψη όπως σε όλη την Ελληνική οικονομία «δουλειές στα γρήγορα και να τα αρπάξουμε τώρα που υπάρχει χρήμα».

Κάνοντας το παραλληλισμό με τα reality show που ήταν η "μόδα" της προηγούμενης περιόδου τόνισε ότι είναι στην λογική με την οποία η τηλεθέαση είναι εξασφαλισμένη, ενώ τόνισε ότι ότι στα συγκεκριμένα προγράμματα δεν υπάρχει μεράκι και έμπνευση:"Δεν φταίει η κρίση, θα μπορούσαν να υπάρχουν τηλεοπτικές σειρές αξιόλογες ακόμη και σήμερα, όμως δεν θέλουν οι επιτελείς των καναλιών. Έτσι πριονίζουν το κλαδί που κάθονται,όμως πλέον η τηλεόραση ως μέσο πλέον έχει αχρηστεύσει με όλα αυτά".

Όσον αφορά την ενασχόληση του με την πολιτική αλλά και το ενδεχόμενο να ξανακατεβεί υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν το εκφράσει κάποια πολιτική κίνηση:" Τα σημερινά κόμματα, δεν έχουν καμία λύση να προτείνουν, μόνο γλείφουν τα αυτιά των ψηφοφόρων και λένε πράγματα με τα οποία μπορούν να είναι αρεστοί για ένα δίμηνο, τρίμηνο, τουλάχιστον ως τις επόμενες εκλογές. Αλλά φυσικά δεν είναι χρήσιμα και βιώσιμα. Μικροί κομματικοί σχηματισμοί από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Τίποτα άλλο".

"Τα πράγματα είναι δραματικά στην καθημερινή μας ζωή και, από την άλλη, οι αντιδράσεις είναι οργανωμένες και υποκινούμενες από μέρος του πολιτικού συστήματος που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του από την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές.Δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης", υπογράμμισε ο κ.Καφετζόπουλος, ενώ εκφράστηκε θετικά για τον Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι είναι πρόσωπα τα οποία θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας νέας πολιτικής κίνησης η οποία θα κινητοποιούσε τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας σε μια νέα προσπάθεια: "Έχω εκφραστεί θετικά, μου φαίνεται συμπαθής η περίπτωση ενός ανθρώπου που ήθελε να πολιτευτεί χωρίς να ανήκει στο πολιτικό σύστημα.Νομίζω ότι ο Καμίνης είναι ιδιαίτερα δυναμικός και η Αθήνα χρειάζεται ένα δήμαρχο που να συγκρουστεί με πράγματα, να κινητοποιήσει τους πολίτες – ειδικά στις πόλεις οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν αρκεί κάποιος να τους εμπνεύσει.Εφάρμοσε τον νόμο με την χρυσή αυγή, απαγόρευσε να γίνει συσσίτιο μίσους έμεινε ως το τέλος με αυτή την στάση και ήταν μια θετική στάση.

Θα ήθελα να εμφανιστεί ένα κόμμα με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική – από αριστερούς και κεντροαριστερούς μέχρι κεντροδεξιούς και φιλελεύθερους. Να συμφωνήσουν σε πέντε βασικά πράγματα και να κάνουνreboot του κράτους και της δημοκρατίας. Θα ήθελα πολύ να εμφανιστεί ένα τέτοιο κόμμα και να το ψηφίσω. Ο κ. Καμίνης όπως και ο Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη, είναι πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν μια τέτοιας πολιτικής κίνησης".

Τέλος ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο πως βιώνει ο ίδιος την οικονομική κρίση: "Τα πράγματα είναι δραματικά στην καθημερινή μας ζωή και, από την άλλη, οι αντιδράσεις είναι οργανωμένες και υποκινούμενες από μέρος του πολιτικού συστήματος που δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του από την επανεκλογή του στις επόμενες εκλογές.Δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, Με τρομάζει η οικονομική κρίση γιατί δεν έχω στην άκρη μια περιουσία για να τα βγάλω πέρα. Πρέπει να δουλεύω για να επιβιώσω και δεν υπάρχουν δουλειές. Όμως δεν χρωστώ δάνεια και πιστωτικές κάρτες και είμαι ήσυχος τουλάχιστον από αυτόν τον μπελά.

Έχω μια εταιρία με συνεργάτες, που τα βγάζει δύσκολα πέρα πλέον όμως το παλεύουμε κάνοντας νέες δραστηριότητες και επεκτείνοντας τον αντικείμενο".

Δείτε το βίντεο:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη