20 Ιουλ 2013

Σοκ: To ελληνικό INTERREG αναγνωρίζει τη… «Μακεδονία»! (φωτό)

Εάν δεν επρόκειτο για βάναυση κακοποίηση της ιστορίας και ευθεία ύβρη προς εκατομμύρια Μακεδόνες θα ήταν σίγουρα μία τεράστια γκάφα αλλά και...

Των Μ. Καραπαναγιωτίδου - Β. Στολάκη

...έμμεση αναγνώριση – από την πλευρά της Ελλάδας – των Σκοπίων  ως… «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Η Αρχή του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG (διασυνοριακής συνεργασίας) επιτρέπει στην ΠΓΔΜ να λανσάρεται στα φυλλάδια του προγράμματος ως… «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! 
skopia
 Μπροστά σε αυτήν την προκλητική «επίθεση» και προσβολή των γειτόνων μας, η ελληνική πλευρά που διοικεί το INTERREG δεν ενίσταται ούτε καν διαμαρτύρεται! Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην karfitsa ο επικεφαλής του προγράμματος «αυτό συμβαίνει κι έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο…».
 
foto1
Όπως σημειώνουν στην εφημερίδα μας παραλήπτες και αναγνώστες αυτών των φυλλαδίων: «Η Ελλάδα ως χώρα- μέλος της ΕΕ συναινεί να συνεργαστεί με γειτονικές χώρες που δεν είναι μέλη, προκειμένου να βοηθήσει αυτές τις χώρες να προοδεύσουν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους και να υιοθετήσουν τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να δουν το μέλλον με περισσότερα «όπλα». Απλώνει συνεργατικές δομές και βοηθά. Εκπονεί κοινά προγράμματα για να βοηθήσει τις κρατικές και άλλες δομές των αναδυόμενων οικονομιών. Και τι εισπράττει; Τη… μεγαλομανία των γειτόνων που αντί να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια αυτή επιτίθενται με τα γνωστά ανθελληνικά συνθήματα και επιδιώξεις».

 Αντιδράσεις
Το εντελώς απαράδεκτο στοιχείο της υπόθεσης, φυσικά και είναι η κακοποίηση της αλήθειας που μένει εντελώς αναπάντητη. «Αν είναι δυνατόν» μας είπαν. «Η αρχή του INTERREG, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη να επιτρέπει την κυκλοφορία φυλλαδίων με τον κατάπτυστο τίτλο «INTERREG Ελλάδα- Μακεδονία»! Αυτό, εκτός είναι εκτός από επιθετικό και ανθελληνικό, βαθιά παράνομο, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με άλλο όνομα, παρά με το προσωρινό «ΠΓΔΜ».
Ο επικεφαλής της δομής όπως φαίνεται … «φιγουράρει»  στα φυλλάδια των Σκοπιανών κάτω από σημαίες και λογότυπα της… «Μακεδονίας». Οι κάτοικοι της μίας και μόνης Μακεδονίας ευελπιστούν ότι έστω και την τελευταία ώρα, οι αρμόδιοι της Ελληνικής Πολιτείας θα παρέμβουν και θα αποσύρουν τις πλαστές ονομασίες, που συνιστούν προκλητική επίθεση απέναντι στον ελληνισμό! 

Δείτε τις ελληνικές αντιδράσεις στην συνέχεια του άρθρου εδώ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη