12 Ιουλ 2013

Αποκλειστικό: Δήμοι της Θεσσαλονίκης ή όπως λέμε ΟΑΕΔ VIP

Κακά τα ψέμματα ο Καλλικράτης έκοψε τις αμοιβές των αιρετών και των αντιδημάρχων. Ε κάπως πρέπει κι αυτοί να εκμεταλλευτούν τη θέση και τις διασυνδέσεις που αυτή παρέχει ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το (ευ) ζην. Ή μήπως ΚΡΎΒΕΤΑΙ και κάποια (συν)ανταλλαγή;

Έτσι μετά τον αντιδήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο τώρα έχουμε την κυρία αντιδήμαρχο "Απευθείας ανάθεση". Και τι εννοούμε...

Η Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση  του Δήμου Παύλου Μελά διοργανώνει κάθε χρόνο  πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ ΑΝΑΚΑΤΑ. Φέτος το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης αποφάσισε ομόφωνα την απευθείας ανάθεση των εργασιών αυτών στην εικαστικό και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Χρυσίδου Έλλη. 

Νομικό κώλυμα εξ' όσων γνωρίζουμε δεν υπάρχει, είναι όμως το νόμιμο και ηθικό;
Η απόφαση ελήφθη στις 10 Απριλίου όμως μόλις πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στη Διαύγεια, ίσως για να πιάσει τους δημοσιογράφους υπό την επήρεια της καλοκαιρινής ραστώνης.


Η κυρία Έλλη Χρυσίδου όπως φαίνεται και στο έγγραφο που θα δείτε παρακάτω θα λάθει περί τις 14.600€ (δεν ξέρουμε αν θα τα πάρει όλα αυτή ή θα δοθούν και σε άλλους εργαζόμενους) για να διοργανώσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του γειτονικού Δήμου.
Άραγε θα δούμε στο προσεχές διάστημα και κάποιον από το Δήμο Παύλου Μελά να αναλαμβάνει, με απευθείας πάντα ανάθεση, τίποτα έργα στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

Δείτε το έγγραφο:


Ως δημότης και δημοσιογράφος θεωρώ εξοργιστικό και σκανδαλώδες το εν λόγω περιστατικό. Δεν γνωρίζω προσωπικά την κυρία Χρυσίδου, δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί της ούτε προέρχομαι από κανένα κύκλο -δυσαρεστημένων που δεν πήραν την δουλειά- εικαστικών. Ωστόσο οι καιροί είναι πονηροί και η γυναίκα του Καίσαρα θα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.

Κατερίνα Νικολάου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη