12 Αυγ 2013

Θερμό κλίμα στην επίσκεψη Σαμαρά στην American Jewish Commitee

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της πανίσχυρης Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Commitee, David Harris), γνωστό από τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του στη χώρα μας. Η συνάντηση έγινε..
σε εγκάρδιο κλίμα, αφού οι Εβραίοι δεν ξεχνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός, που υπέγραψε την αναγνώριση του κράτους του Ισράηλ το 1990, ως Υπ.Εξωτερικών.
Η συνάντηση μάλιστα έγινε μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της (Εβραϊκής ιδιοκτησίας) εφημερίδας New York Times, η οποία άλλαξε ύφος τις τελευταίες ημέρες, εγκαταλείποντας τα ιδιαίτερα εχθρικά προς την Ελλάδα δημοσιεύματα στα οποία μας είχε συνηθίσει.

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε μιάμιση ώρα (!) ο κ.Χάρις εξέφρασε την ικανοποίησή του με την παρακάτω δήλωση, που διανεμήθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη του ajc:

"Λίγα πράγματα είναι τόσο ευχάριστα, όσο το να περνάς 90 λεπτά με έναν στενό φίλο, που δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει τη ζωτικότητα της Ελλάδας, να εμβαθύνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και να ενδυναμώσει τις σχέσεις με το Ισραήλ"

"There are few greater pleasures than spending ninety minutes with a close friend who is committed to restoring Greece's vitality, deepening the relationship with the U.S., and strengthening ties with Israel".

taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη