5 Αυγ 2013

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η Πρωτοβουλία για το θάνατο του Γιώργου Γεράκη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γεράκης μετά από...

...μια δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Γ. Γεράκης ανήκε στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη και η παράταξή του τον αποχαιρέτησε με την εξής ανακοίνωση:

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γεράκης έφυγε από τη ζωή.
Η "Πρωτοβουλία" και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους δικούς του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 17.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ανω Πόλης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε:
«Με συγκίνηση και πόνο ψυχής αποχαιρετάμε τον Γιώργο Γεράκη, έναν συναγωνιστή και φίλο, αφοσιωμένο και ταπεινό “εργάτη” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγνό δάσκαλο, ανιδιοτελή πολιτικό και ενεργό πολίτη γεμάτο πάθος, φαντασία και αγάπη για τη ζωή, τη Θεσσαλονίκη και τον άνθρωπο.
Χαρακτήρας ασυμβίβαστος, αλλά ήπιος και διορατικός, αγαπητός στους φίλους, αλλά και στους αντιπάλους του, τους τελευταίους μήνες ο Γιώργος έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τη δική του άνιση μάχη για τη ζωή.
Βαθύτατα δημοκράτης, διανοούμενος, επιστήμονας, εκπαιδευτικός, αλλά και συγγραφέας είχε από τα μαθητικά του χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, ενώ συμμετείχε στα κοινά της πόλης.
Με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» τίμησε την δημοτική μας παράταξη και τιμήθηκε από χιλιάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι το 2010 τον εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο της πόλης.
Δυστυχώς έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 53 ετών, για το μεγάλο ταξίδι ενώ θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη στην παράταξη, στην κοινωνία, στην πόλη αλλά και στην οικογένεια του. Η απώλεια του, είναι οδυνηρή και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, για την Θεσσαλονίκη»

Βιογραφικά στοιχεία του εκλιπόντος:

Γεράκης Γεώργιος
Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γεννήθηκε στη Μεσορόπη Καβάλας το 1960 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Αποφοίτησε από το 13ο Γυμνάσιο Αρρένων και είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ.
Εργάζεται ως καθηγητής Μηχανολόγος στη Μέση Εκπαίδευση.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Κόντη, δασκάλα και έχει δύο παιδιά τον Παναγιώτη και το Ματθαίο.
Ασχολήθηκε με τη συγγραφή και έχει εκδώσει δύο βιβλία, ένα μυθιστόρημα και μία συλλογή διηγημάτων, ενώ άρθρα του και διηγήματα έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά.
Κοινωνικά
Η δράση του κοινωνική και πολιτική είναι συνεχής από τα μαθητικά χρόνια.
Είναι μέλος σε διάφορους συλλόγους.
Υπήρξε αντιπρόεδρος του συλλόγου Μηχανολόγων της Πολυτεχνικής του Α.Π.Θ.
Διετέλεσε ένα χρόνο γραμματέας, δύο χρόνια αντιπρόεδρος και τρία χρόνια πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Υπήρξε γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεντρικής Μακεδονίας.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" εκλεγείς στην Γ' Δημοτική Κοινότητα το 2010.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη