31 Αυγ 2013

Στο Ισραήλ ακούνε Ελληνικά τραγούδια!


Όπως είναι γνωστό η Θεσσαλονίκη θεωρούνταν πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η "μητέρα του Ισραήλ" εξαιτίας του έντονου Εβραϊκού στοιχείου που ακόμα είναι εμφανές στην πόλη. Τι απέγιναν όμως όσοι κάτοικοι της επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος;
Κάποιοι μπορεί να έφτασαν είτε στο Ισραήλ είτε στην Αμερική όμως κουβαλούν ακόμα την αγάπη τους για την Ελληνική μουσική.


Στο Ισραήλ υπάρχουν πολλά νυχτερινά κέντρα όπου τραγουδιούνται ελληνικά τραγούδια ενώ τραγουδιστές όπως η Χάρις Αλεξίου, η Γλυκερία και ο Νταλάρας είναι πολύ αγαπητοί εκεί.

Ο Steven Plaut είναι ένας Ισραηλίτης οικονομολόγος και Ελληνικής μουσικής και όχι μόνο, αφού δηλώνει δημόσια πως η Κωνσταντινούπολη πρέπει να επιστραφεί στην Ελλάδα.

Στο ιστολόγιό του συχνά αφιερώνει πολλές γραμμές στην Ελλάδα ενώ τον Μάρτιο έστειλε επιστολή Διαμαρτυρίας στον Ερντογάν για την κατοχή της Βόρειας Κύπρου.

Ας δούμε όμως μια αγαπημένη του τραγουδίστρια, της οποίας η οικογένεια προερχόταν από την Θεσσαλονίκη, σνόμπαρε αρχικά τα Ελληνικά τραγούδια όμως τώρα κάνει καριέρα με αυτά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη