7 Αυγ 2013

Και στη Δημοκρατία το θέμα του Ζαχαριάδη

Χτες, πρώτοι γράψαμε για την παραπομπή του Λάζαρου Ζαχαριάδη, ο οποίος ήταν τόσο φορτωμένος με τα καθήκοντά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ξεχνούσε να πάει στη δουλειά του στο Δήμο Καλαμαριάς.
Σήμερα.....


Η εφημερίδα Δημοκρατία πήρε το θέμα και το παρουσιάζει σήμερα με τίτλο:
"Σε αργία ο «άνθρωπος» του Μπουτάρη". Διαβάστε:


Σε αργία ο «άνθρωπος» του Μπουτάρη για τις απουσίες στον Δήμο Καλαμαριάς

 ΕΙΝΑΙ δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς, αλλά έχει να πατήσει στο δημαρχείο αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα από το 2011, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, εισέπραττε διάφορα επιμίσθια, μετέχοντας σε επιτροπές και δημοτικές επιχειρήσεις, όπως το ΚΑΠΗ Τούμπας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Τέχνης και Αθλητισμού, αλλά και η Οικονομική Επιτροπή. 0 λόγος για έναν εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας Λάζαρο Ζαχαριάδη, ο οποίος από χον περασμένο Μάρτιο έχει τεθεί σε αργία από τον Δήμο Καλαμαριάς, απ' όπου πληρωνόταν χωρίς να εργάζεται και έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προφίλ δημοσίου ανθρώπου προς αποφυγήν; Μπορεί να το πει κανείς κι έτσι, καθώς ο Λάζαρος Ζαχαριάδης εργάζεται στον Δήμο Καλαμαριάς από το 1998. Στην αρχή στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Όλα αυτά μέχρι τα μέσα του 2011. όταν ο Ζαχαριάδης, ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας, άρχισε να αναλαμβάνει θέσεις και πόστα στον Δήμο Θεσσαλονίκης. ΄Έτσι οι παρουσίες του στον χώρο εργασίας του λιγόστεψαν μέχρι που σταμάτησαν τελείως, γεγονός που αντιμετωπίστηκε υπηρεσιακά. Οι ανεπίσημες οχλήσεις του δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης και οι αιτιάσεις για αδικαιολόγητη απουσία του εργαζομένου από την εργασία του δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Όσο για τον ίδιο τον Ζαχαριάδη, αυτός απαντούσε μάλλον προκλητικά ότι λόγω των υποχρεώσεών του στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έχει χρόνο για την εργασία του. (Φανταστείτε να το έλεγαν αυτό όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι!) 

Έτσι φτάσαμε στην αργία που αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2013 και στην παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Ο ίδιος κάνει λόγο για νομικό κενό, καθώς, σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης, προβλέπονται διευκολύνσεις για τους δημάρχους και τους αντιδημάρχους, αλλά όχι για τους προέδρους των ΝΠΔΔ, και ότι δεν κάνει διαχωρισμούς για το αν δουλεύει κανείς σε έναν μικρό ή σε έναν μεγάλο δήμο, ενώ σημειώνει ότι έχει προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. «Δεν είμαι τεμπέλης, ούτε η απουσία μου από την εργασία είναι αδικαιολόγητη» τονίζει.

Όμως το ηθικό ζήτημα παραμένει, για την Πρωτοβουλία, που στο παρελθόν έχει αναφερθεί πολλές φορές στους τεμπέληδες; δημοτικούς υπαλλήλους και στον εξορθολογισμό των δήμων, αλλά και στον ίδιο τον Γιάννη Μπουτάρη, που ανέχεται στην ομάδα του κοπανατζήδες εργαζομένους...

Απόκομμα από το apo.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη