27 Αυγ 2013

Σχολεία και δεξαμενές καυσίμων χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας!

Χωρίς πιστοποιητικό πυρασφάλειας είναι τα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης, όπως δυστυχώς παραδέχτηκε χθες ο....
ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης, απαντώντας στο θέμα που έθεσε κατά την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μάτης.


Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας εγκεκριμένου από την πυροσβεστική υπηρεσία είναι υποχρεωτική.

Ο κ.Κουράκης απέδωσε την έλλειψη στο γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πήρε την ευθύνη των κτιρίων πρόσφατα, δηλαδή από το 2011 και μετά. Όμως η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων πρέπει να είναι διαρκής και απόλυτη προτεραιότητα και για αυτό το λόγο, πρέπει να γίνει αμέσως καθώς σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά.
Παράλληλα όμως χωρίς εγκεκριμένα σχέδια πυροπροστασίας είναι και οι τρεις δεξαμενές καυσίμων της αστυνομίας, οι οποίες βρίσκονται στον χώρο όπου στεγαζόταν η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.
Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος διαθέτει κτίσματα, που έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα, καθώς εκεί λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις του τραμ, ανήκει στο παρακείμενο 14ο Λύκειο (άρα στο Δήμο Θεσσαλονίκης) και είχε παραχωρηθεί προσωρινά στην αστυνομία, η οποία αποχώρησε από εκεί, αφήνοντας όμως τις δεξαμενές.
Η Πυροσβεστική έχει ζητήσει την υποβολή μελέτης πυροπροστασίας τόσο για το σχολείο, όσο και για τους χώρους της εξακολουθεί να ελέγχει η ΕΛΑΣ.
Απάντηση δεν έχει και πρέπει να έχει αμέσως!
Μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλα τα σχολεία πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας!
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να απαιτήσει να φύγουν αμέσως οι δεξαμενές από την κατοικημένη περιοχή!
Ο χώρος της πρώην ΥΤΕΒΕ πρέπει να συνδεθεί με το σχολείο στο οποίο ανήκει


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη