Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

29 Αυγ 2013

Μετρό: Η "λύση" για τη Βενιζέλου επιβεβαιώνει την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Η συναίνεση η οποία επιτεύχθηκε για το σταθμό της Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης είναι η φωτογραφία της παθογένειας του ελληνικού δημόσιου βίου.


Διότι καθυστέρησε επί 9 μήνες -και θα καθυστερήσει άλλον έναν τουλάχιστον- η απόσπαση των αρχαιοτήτων και η συνέχιση του αρχαιολογικού έργου για τις οποίες δεν υπήρχε καμία διαφορετική γνώμη, ενώ το ζητούμενο ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα ευρήματα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο σταθμό.

Η αίτηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για προσωρινή διαταγή για διακοπή των εργασιών μέχρι την εξέταση της προσφυγής κατά της αρχικής απόφασης του ΚΑΣ, που θα γίνει το Νοέμβριο, η οποία έγινε δεκτή από το ΣτΕ, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει απλώς η απόσπαση και η συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας, που σε καμία περίπτωση δεν θα είχε ολοκληρωθεί πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Η άρση της προσωρινής διαταγής πρέπει να ζητηθεί τωρα αμέσως και χωρίς την παραίτηση από τα ασφαλιστικά μέτρα για την οποία ο Δήμαρχος ζητά εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η καθυστέρηση αυτή δεν εξυπηρετεί την προστασία των ευρημάτων, αλλά διευκολύνει όσους είχαν λόγο να επιδιώκουν την περαιτέρω καθυστέρηση του έργου, το οποίο, όπως παραδέχτηκε σήμερα και ο αρμόδιος υπουργός, έπρεπε να έχει παραδοθεί ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ πριν από ένα σχεδόν χρόνο.

Μήπως αυτό σχετίζεται με τη διαδικασία της οικονομικής ανασυγκρότησης της αναδόχου εταιρείας, για την οποία σήμερα ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε ότι βρίσκεται σε «καλό δρόμο»;

Η προαναγγελία από τον Υπουργό μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έργα, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η ηγεσία του Υπουργείου πιστεύει στην ανάσταση των νεκρών. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων γύρω από τα εργοτάξια έχει πεθάνει. Μόνο η αναδρομική ανάληψη ευθύνης για όσους δούλευαν εκεί την ημέρα που μπήκαν οι λαμαρίνες μπορεί να έχει ψήγματα δικαιοσύνης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να το διεκδικήσει για τους δημότες του, ακόμη και με προσφυγή κατά της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Χρήστος Μάτης
Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης- Επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη