2 Αυγ 2013

Αφού οι εγκληματίες επανεκλέγονται πανηγυρικώς, γιατί όχι και οι παπάρες;

Χρησιμοποίησα μία τυπική φωτογραφία του ανδρός, διότι το αρθρίδιο τούτο απαιτεί σοβαροφάνεια ως αυτή την οποία διαθέτει άφθονη ο εν λόγω πωλητικός. 


Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Δεν θα μπορούσα να κάνω χρήση της φωτογραφίας, όπου ξεκαρδίζεται στα γέλια με τον Απαπαπαπαπακωνσταντίνου, διότι το θέμα είναι για κλάματα.

Που λέτε λοιπόν, έπεσε στα χέρια μου προ ημερών ο ισολογισμός χρήσης 2012 μίας ιδιωτικής κλινικής. Παρετήρησα αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 65% και εξαιρετική κερδοφορία. Ανέτρεξα στις προηγούμενες χρήσεις και διεπίστωσα ότι επί 5 συνεχή έτη υπήρχε μία καθίζηση και ουδεμία, ασφαλώς, κερδοφορία. Αδυνατούσα να εξηγήσω το φαινόμενο, αφού εν μέσω Μνημονίου έχει μειωθεί και ο αριθμός των ασθενών που προσφεύγουν στις ιατρικές υπηρεσίες.

Ψάχνοντας ανεκάλυψα ότι τον Δεκέμβριο του 2011 ο τεράστιος πωλητικός που ακούει στο όνομα Λοβέρδος απεφάσισε να βάλει τάξη στο μπουρδέλο που λέγεται «υγεία» και να εξαφανίσει την αφαίμαξη των Ταμείων από τα κοράκια που τα ξετινάζουν. Απεφάσισε, λοιπόν, ότι οι κλινικές δίνουν εξιτήριο πολύ αργότερα από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να πληρώνουν τα Ταμεία πολύ περισσότερα νοσήλια, από όσο θα έπρεπε να πληρώνουν.

Τί σκέφτηκε λοιπόν το άτομο, μετά των συμβούλων του φυσικά; Να καθορίσει συγκεκριμένη τιμή για κάθε περιστατικό ανεξαρτήτως ημερών νοσηλείας, ώστε να μην έχουν συμφέρον οι κλινικάρχες να κρατούν τους ασθενείς στην κλινική επί 5 π.χ. ημέρες αντί για 2-3 που είναι το φυσιολογικό για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδος.

Και το αποτέλεσμα; Η διατίμηση που όρισε [το περίφημο «Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο»] για κάθε περίπτωση ήταν τριπλάσια ή τετραπλάσια του κόστους που πλήρωναν μέχρι τότε τα Ταμεία. Έτσι, το κόστος νοσηλείας εκτινάχθηκε στα ύψη και οι κλινικάρχες έτριβαν τα χέρια τους. Τώρα τα Ταμεία χρωστούν πολλαπλάσια στις κλινικές, αλλά τον Λοβέρδο δεν τον ενδιαφέρει, διότι αυτός είναι κατά γενικήν ομολογία των ΜΜΕ ο αναμορφωτής του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.
Θυμίζω απλώς ότι  ο  Απόστολος Κακλαμάνης  απευθυνόμενος στα μέσα Δεκεμβρίου 2011 στον και τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο δε δίστασε να χαρακτηρίσει το μέτρο  «σκανδαλώδες» λέγοντας 

«Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης, παρακαλώ να ζητήσετε από το ΙΚΑ τα στοιχεία, πόσο κόστισε στο Βόλο πέρυσι η νοσηλεία χιλίων περίπου ατόμων για τρεις χιλιάδες ημέρες νοσηλείας και πόσο κόστισε τον ίδιο μήνα φέτος με το περίφημο κλειστό ενοποιημένο κονδύλιο. Πρόκειται περί σκανδάλου! Πρόκειται περί σκανδάλου! Το τονίζω..»

Και ο Απόστολος κάτι ξέρει, αφού ξεκίνησε την πωλητική καριέρα του ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου το 1964. Μόνο που ήταν ήπιος αποκαλώντας «σκάνδαλο» τη μεγαλοφυά πωλητική Λοβέρδου και των δεκάδων συμβούλων του που πληρώνω πάντοτε εγώ ο μαλάκας. Πρόκειται για έγκλημα και όχι για σκάνδαλο!! Με το αζημίωτο άραγε;

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη