30 Αυγ 2013

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ψηφίζει τη σύμβαση για τον ΟΠΑΠ !

Επιστρέφει το κλίμα καχυποψίας στις σχέσεις του Mεγάρου Μαξίμου με την Ντ. Μπακογιάννη, μετά την επιλογή της πρώην υπουργού να ζητήσει την αντικατάστασή της από την ...
Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει τη σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και κυκλοφορίας Κρατικών Λαχείων.
Η κ. Μπακογιάννη επικοινώνησε με μέλη της γραμματείας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και τους εξήγησε ότι διατηρεί επιφυλάξεις ως προς την αρτιότητα της σύμβασης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η στάση της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως αντίδραση στο συνολικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμανε επίσης ότι έχει αποφασίσει να τηρήσει ανάλογη στάση κι όταν κατατεθεί στη Βουλή η σύμβαση για τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ κι πως έχει ήδη ενημερώσει γι' αυτό την ηγεσία του κόμματος.
Ο γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Θ. Μπούρας, αφού ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε στην αντικατάστασή της, όπως ακριβώς προβλέπεται.
Ομως, η κίνηση αυτή της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε την έντονη δυσφορία στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σημείωσαν ότι μία ήμερα πριν από το αίτημα για αντικατάσταση που κατέθεσε, είχε εξαπολύσει -από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων- επίθεση κατά της τρόικας, αμφισβητώντας ουσιαστικά τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. «Σε λίγο θα μας βγει και αντιμνημονιακή», σχολίαζαν δηκτικά βουλευτές της ΝΔ που συνομιλούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη