28 Αυγ 2013

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΈΛΛΗΝΑ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ!

του Βλάση Γωγούση
( το βρήκα στο διαδίκτυο, το «χτένισα» , το διάνθισα με τον δικό μου …..χαρισματικό τρόπο και σας το παραθέτω , αγαπητοί αναγνώστες των xaliων, κάτι σαν …συνεισφορά στο πρόγραμμα της … « δια βίου μάθησης» ):


Ένας ( δήθεν ) έξυπνος συμπατριώτης μας , όταν παντρεύτηκε με Βελγίδα, μετακόμισε στο Βέλγιο και άνοιξε σουβλατζίδικο κάπου στις Βρυξέλλες.
Επειδή ο Έλληνας είδε ότι τα πράγματα από πλευράς ελέγχου του κράτους ήταν πολύ χαλαρά, αποφάσισε να μην κόβει αποδείξεις...

Περνούσε ο καιρός και ο Έλληνας «μάγκας» συνέχισε το ίδιο βιολί για 3 περίπου χρόνια...
Κάποια στιγμή όμως το κράτος τον πήρε "μυρουδιά"...
Βέβαια δεν έκανε ότι κάνουμε εμείς , ΔΕΝ έστειλε κάποιον από το αντίστοιχο Σ.Δ.Ο.Ε. για να δει αν έκοψε όλες τις αποδείξεις κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα και να του βάλει κάποιο πρόστιμο...

Το κράτος του Βελγίου έκανε κάτι εξαιρετικά απλό :
. Ένα πρωί με το που άνοιξε το κατάστημα ο Έλληνας μαγαζάτορας, τον επισκέφτηκε ένας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών , ο οποίος του είπε :
«Είμαι από το Υπουργείο Οικονομικών , θα είχατε πρόβλημα εάν καθόμουν σε κάποιο τραπέζι κάπου στην άκρη για να μην ενοχλώ , ώστε να παρακολουθήσω πως ακριβώς τα πάτε σαν επιχείρηση;»

Μη έχοντας περιθώρια αντίδρασης ο ( δήθεν ) πονηρός Έλληνας απαντάει :«προφανώς όχι.»
Και βέβαια , άρχισε να κόβει όλες τις αποδείξεις για να δείξει τι καλός επιχειρηματίας είναι !.
Το βράδυ που έκλεισε το κατάστημα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών φεύγοντας λέει στον Έλληνα μαγαζάτορα: «Τα λέμε πάλι αύριο το πρωί.»

Ο πονηρός Έλληνας είπε το συμβάν στον κολλητό του κι` αυτός του απήντησε :
: «Το ΣΔΟΕ θέλει να δει τον τζίρο που θα κάνεις μια βδομάδα κόβοντας σε όλους αποδείξεις.
‘Ύστερα θα κάνει αναγωγή για να βρει τον ετήσιο τζίρο πολλαπλασιάζοντας επί 52 βδομάδες!
Στο τέλος θα πολλαπλασιάσει επί 3 (χρόνια) και με χρήση κάποιων συντελεστών θα σου υπολογίσει το τζίρο της τριετίας που λειτουργείς το κατάστημα .
Μη βιάζεσαι : Ύστερα θα προσθέσει τους ….τόκους και τις….προσαυξήσεις !!
Οι φόροι που θα πληρώσεις θα υπολογιστούν με βάση ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον εκτιμώμενο τζίρο της τριετίας.»

Ο ( δήθεν-επαναλαμβάνω- ) πονηρός Έλληνας μαγαζάτορας δεν πίστευε στ' αυτιά του , ρωτάει λοιπόν τον κολλητό του: «τι μου προτείνεις να κάνω;»
Και η απάντηση του κολλητού του ήταν: «Κλείσε το σουβλατζίδικο και εξαφανίσου απόψε!!!»

Αυτό ακριβώς έκανε ο Έλληνας μαγαζάτορας :
Μάζεψε άρον – άρον τα υπάρχοντά του, άφησε στο Βέλγιο μόνο τη…..γυναίκα του ( αυτή είναι.,… Γωγούσιος προσθήκη ) , καβάλησε τη …Μερσεντάρα του και κάνοντας τον άσχετο και τον αδιάφορο, έφθασε στα σύνορα.
Εκεί, τον…..μπαγλάρωσαν ( κι` αυτό …Γωγούσιος …διασκευή είναι ) , και τον οδήγησαν στον Βελγικό…..Κορυδαλλό « δια τα περαιτέρω !».!


Για όσους κατάλαβαν, κατάλαβαν, αγαπητοί αναγνώστες.
Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες πολιτείες ( όπως εμείς δηλαδή , που ψάχνουμε 5 χρόνια να βρούμε το αυθεντικό CD της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ !!).

Δρ Βλάσης Γωγούσης
Σημ. Τα σχόλιά σας , ευπρεπή, παρακαλώ στο facebook !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη