7 Αυγ 2013

Γιατί έπνιξε ο πύθωνας τα δύο αγοράκια στον Καναδά

Ο πύθωνας των 45 κιλών, που έπνιξε τα δύο αγοράκια 5 και 7 ετών στον Καναδά, διέφυγε από το κλουβί του, ανέφεραν ειδικοί που εξέτασαν το χώρο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του φιδιού Jean-Claude Savoie, η τραγωδία συνέβη ως εξής:

Ο γιγάντιος πύθωνας ήταν το κατοικίδιό του, δεν ήταν προς πώληση και ζούσε στο ισόγειο του pet shop που διατηρεί.
Στον 1ο όροφο του κτηρίου, πάνω από το μαγαζί, ζεί ο ίδιος με την οικογένειά του.  Το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας, ο ίδιος φιλοξένησε τα δύο παιδιά, που ήταν φίλοι του γιού του και τους έβαλε να κοιμηθούν στο σαλόνι του σπιτιού του, πάνω από το pet shop.
Τα νεκρά παιδιά εντόπισε ο ίδιος στις 6.30 το πρωί που ξύπνησε.
Το φίδι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη που δηλώνει φυσικά συγκλονισμένος, μπήκε σε αεραγωγό ο οποίος οδηγούσε στο σαλόνι που κοιμόταν τα 2 αγοράκια, τα οποία το απόγευμα της μοιραίας ημέρας είχαν επισκεφθεί τον ζωολογικό κήπο με τη μητέρα τους και πιθανώς κουβαλούσαν μυρωδιές που οδήγησαν τον πύθωνα στο δωμάτιό τους.
Η οσμή ήταν αυτή που οδήγησε τον πύθωνα στα δύο παιδιά, στα οποία αναγνώρισε πιθανή τροφή ή πιθανούς εχθρούς, όπως είναι καταγεγραμμένοι στα αρχέγονα ένστικτα του ζώου και  στο DNA του κι έτσι επέδειξε αυτή την πρωτοφανή συμπεριφορά, αφού τέτοια περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια.
Κτηνίατρος της περιοχής έκανε ευθανασία στο ζώο και σήμερα θα γίνει νεκροψία.


δείτε και: Πύθωνας έπνιξε δύο αγοράκια, σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη