29 Αυγ 2013

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε στη σύσκεψη για το ΜΕΤΡΟ

-Ο Χρυσοχοίδης τάζει αποζημιώσεις χωρίς να ξέρει από πού θα δοθούν
-Ο Μπουτάρης τα μαζεύει για την προσφυγή στο ΣτΕ χωρίς να ξέρει κι ο ίδιος καλά καλά τι θέλει και
-Ο Τσίτουρας κάνει τα πικρά γλυκά για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων που ξόρκιζε όπως ο διάολος το λιβάνι λίγους μήνες πριν



Σύσκεψη για το μέλλον του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Στην σύσκεψη συμμετείχε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, η ηγεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του Δήμου Καλαμαριάς. 

O Υπουργός δήλωσε πως ήρθε να ξεμπλοκάρει τα έργα ενώ είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι υποδομές μεταφορών είναι δίκτυα (λογοπαίγνιο και με το όνομα του υπουργείου του) που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων της πόλης αφενός και την απασχόληση από την άλλη. Δεσμεύθηκε για την εντατική κινητοποίηση στα εργοτάξια ενώ δήλωσε πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εργάζονται σε αυτά 900 περίπου εργαζόμενοι, έναντι 200 τον Απρίλιο, 500 πριν δύο μήνες και 700 τώρα. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε επίσης "Οι καταστηματάρχες που πλήττονται από την πολυετή παραμονή των εργοταξίων, τα οποία θα έχουν άλλη εικόνα εντός του εξαμήνου, κάτι για το οποίο δεσμευόμαστε, και θα προχωρήσουν τα έργα, δικαιούνται να έρθουν να υποβάλλουν την αίτησή τους για να καλυφθούν τα έξοδά τους για μετεγκατάσταση". Ωστόσο δεν διασαφήνισε αν υπάρχει κονδύλιο για κάτι τέτοιο ή αν υπάρχει πλαφόν αποζημίωσης. Ανέφερε μόνο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν προϋπολογισμό στην υπηρεσία, χωρίς να ξεκαθαρίζει αν εννοεί το Υπουργείο ή τον ανάδοχο ενώ ξεκαθάρισε πως οι οικονομικές διεκδικήσεις της αναδόχου εταιρίας έχουν απορριφθεί. "Καταρτίστηκε σχεδιάγραμμα εργασιών για το επόμενο εξάμηνο, σε περίπτωση που υπάρχουν αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα αυτό ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις με τρόπο θεσμικό και σύμφωνο με τις προβλέψεις της ελληνικής νομοθεσίας" προειδοποίησε . 

Τέλος ο Υπουργός ανακοίνωσε πως έχει δώσει εντολή για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της σύμπραξης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως δεν θα είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης που θα "μπλοκάρει την ιστορία" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ενώ έριξε την ευθύνη για την καθυστέρηση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Δήμος θα αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως είπε, εφόσον υπάρξει απόφαση που θα λέει πού ακριβώς θα τοποθετηθούν τα αρχαία αν αποσπασθούν.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις Τσίτουρα θα παραθέσω απλά την παρουσίαση που είχε κάνει στις 12 Φεβρουαρίου 2013 η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στους δημοσιογραφου... 


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη