11 Αυγ 2013

Βενιζέλος: Κανένας δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

,,,στοιχειωδώς... λέμε! (καταλάβατε υποθέτω το νόημα έτσι;)
Μάλιστα.. οι τυχόν απολύσεις προβλέπονται σε ελάχιστο αριθμό, με πλήρεις εγγυήσεις.
Μήνυμα προς όλα τα κομματόσκυλα (από άκρα αριστερά ω ς άκρα δεξιά) στέλνει ο κος Βενιζέλος...
Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση...
Τυχόν απολύσεις προβλέπονται σε ελάχιστο αριθμό, με πλήρεις εγγυήσεις. Κανένας δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο υπουργός Εξωτερικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνηση και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που υπενθίζει παράλληλα ότι κάθε κενούμενη θέση οδηγεί στην πρόσληψη με αξιοκρατικές διαδικασίες ενός νέου ανθρώπου με υψηλά προσόντα σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη όπως η Υγεία.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την κινητικότητα, αναγκαία θεσμική διαδικασία, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφισταμένων κενών σε άλλες υπηρεσίες και υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση του κράτους, είναι το θεμελιώδες αίτημα για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς βέβαια δε θέλει να θιγεί ο ίδιος

Το σχετικό σημείο της συνέντευξης του Ε. Βενιζέλου στο «Πρώτο Θέμα»:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που προχώρησε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Πιστεύετε όντως ότι οι απολύσεις θα συνδράμουν στη λύση του προβλήματος ή πρόκειται κυρίως για ιδεολογική εμμονή της τρόικας στην οποία προσαρμόστηκε αναγκαστικά η κυβέρνηση; Υπάρχει όριο στην απαίτηση αυτή;

Η μεταρρύθμιση του κράτους, δηλαδή το να αποκτήσουμε ένα κανονικό «ευρωπαϊκό κράτος» που υπηρετεί τον πολίτη και την ανάπτυξη, είναι το θεμελιώδες αίτημα για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς βέβαια δε θέλει να θιγεί ο ίδιος.

Υπήρξαν καθυστερήσεις, ασάφειες, αποσπασματικές και άδικες παρεμβάσεις, υπό την πίεση των εκτάκτων περιστάσεων. Όμως, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα δεν έχει πραγματικά κανένα λόγο ανησυχίας.

Πρέπει συνεπώς να τονίσουμε τρία σημεία:

Πρώτον, η κινητικότητα είναι αναγκαία θεσμική διαδικασία, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προσωπικού του δημοσίου και την εξισορρόπηση μεταξύ τυχόν πλεονάζοντος προσωπικού και υφισταμένων κενών σε άλλες υπηρεσίες. Κινητικότητα δε σημαίνει ούτε αμφισβήτηση της αξίας του υπαλλήλου, ούτε απόλυση.

Δεύτερον, τυχόν απολύσεις προβλέπονται σε ελάχιστο αριθμό, με πλήρεις εγγυήσεις. Κανένας δημόσιος υπάλληλος ή εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα που κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Τρίτον, κάθε κενούμενη θέση οδηγεί στην πρόσληψη με αξιοκρατικές διαδικασίες ενός νέου ανθρώπου με υψηλά προσόντα σε τομείς όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη όπως η Υγεία.


Όλο όμως το εγχείρημα μπορεί να βασίζεται μόνον στη συνολική αξιολόγηση δομών, δηλαδή φορέων και υπηρεσιών και στη συνολική αξιολόγηση προσώπων. Αξιολόγηση με καθαρά, απλά, δίκαια κριτήρια και θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας. Το 1994 το ΑΣΕΠ ήταν καινοτομία, τώρα είναι αυτονόητη εγγύηση. Έτσι θα γίνει και με την κινητικότητα και την αξιολόγηση. Εκεί βεβαίως που εντοπίζονται αστοχίες ή αδικίες, αυτές θα διορθώνονται αμέσως».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη