2 Αυγ 2013

Nutriart: έκτακτη συνέλευση για να εγκριθεί η αίτηση πτώχευσης

Στις 22 Αυγούστου, σε έκτακτη γενική συνέλευση, η διοίκηση της εταιρείας Νutriart (πρώην Κατσέλης) θα ζητήσει
από το σώμα των μετόχων την έγκριση της υποβολής της από 21.06.2013 αίτησης πτώχευσης της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.  


Η εταιρεία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο παρά τις δύο ρυθμίσεις χρεών από τις τράπεζες. Το 2012 ο όμιλος είχε τζίρο 20,2 εκατ. ευρώ και σύνολο υποχρεώσεων 170,5 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος Δαυίδ που είναι ο βασικός μέτοχος αποδίδει τις ευθύνες της κατάρρευσης στα αργά αντανακλαστικά των τραπεζών αν και η αγορά πρώτα απ΄όλα ως υπαίτιους για τη συρρίκνωση των εργασιών θεωρεί τα διοικητικά στελέχη και τις λανθασμένες τους επιλογές.

Πρόσφατα έγινε μία προσπάθεια να πωληθεί η εταιρεία κομμάτι - κομμάτι (κλάδος αλεύρων, κλάδος αρτοποιίας κ.α.) χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι 500 εργαζόμενοι, προσδοκούν στην επαναλειτουργία της επιχείρησης, έστω και με άλλον μέτοχο, κάτι που προς το παρών φαντάζει πολύ δύσκολο. Αυτή την περίοδο επεξεργάζονται τις προτάσεις της διοικήσης για τις αποζημιώσεις τους, καθώς ο όμιλος Δαυίδ εμφανίζεται διατεθειμένος παρά την αίτηση πτώχευσης να αποζημιώσει τους εργαζόμενους.

Πηγή: To Βήμα

Ερώτηση: Το οικόπεδο Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη τι θα γίνει; Το οικόπεδο είναι ιδιοκτησία της NUTRIART, αλλά ως περιουσιακό στοιχείο στην πτώχευση, πόσο θα αποτιμηθεί;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη