13 Σεπ 2013

Ο 19χρονος Έλληνας και ο α-συστημικός Καρχιδάκης

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Άκουσα και εγώ για την επιστολή του 19χρονου προς τον πρωθυπουργό, με την οποία τον ερωτά για ποιο success story μιλάει, όταν ο πατέρας του 19χρονου έχει αυτοκτονήσει λόγω χρεών και ο ίδιος φοροδιαφεύγει απασχολούμενος σε...
δύο δουλειές για να ζήσει τη μητέρα του και τη μικρή αδελφή του. Ίσως να μην είναι γνήσια η επιστολή. Αλλά και αν δεν είναι, υπάρχουν ουκ ολίγοι Έλληνες όλων των ηλικιών που θα μπορούσαν να την γράψουν, επειδή βιώνουν ακριβώς αυτά που περιγράφονται στην επιστολή.
Με λίγα λόγια περιγράφεται στην επιστολή η κατάσταση, στην οποίαν έχει περιαγάγει τη χώρα το εργολαβοσυνδικαλιστικοπολιτικό σύμπλεγμα και επισημαίνεται στον κ. Στουρνάρα ότι η φοροδιαφυγή, στην οποίαν επιδίδεται και ο ίδιος ο επιστολογράφος, αποτελεί σήμερα το μοναδικό όπλο του πολίτη για επιβίωση.
Και πάνω που διάβαζα την επιστολή ακούω και βλέπω τον Καρχιδάκη να επιτίθεται λάβρος κατά των τραπεζών και του Προβόπουλου και να με ενημερώνει ότι χάρη σ’ εκείνον [τον Καρχιδάκη] ο Πεπόνης άσκησε δίωξη κατά του Προβόπουλου. Θεέ και Κύριε! Έλα Ρεπούση στον τόπο σου! Δεν ξέχασε, βέβαια, να πει ότι πρώτος ο Καραμανλής έδωσε € 28 δισ. στις τράπεζες που ακόμη δεν ξέρει [ο Καρχιδάκης] πού πήγαν. Τα υπόλοιπα € 210 δισ. που ψήφισε αυτός με τον μπατζανάκη του τον Παπουτσή και το όλον ΠΑΣΟΚ για τις τράπεζες τα ξέχασε ή γνωρίζει πού πήγαν επακριβώς;
Αλλά ο Καρχιδάκης είχε και το θράσος να πει ότι «πρέπει να αλλάξουμε» πολιτική. Ήμαρτον Θεέ μου. Ούτε εκεί σταμάτησε όμως. Μας είπε ότι ο Καραμανλής έπρεπε να εξαντλήσει την τετραετία και να μην πάει σε εκλογές, τις οποίες επεδίωξε για να φορτώσει τη χειροβομβίδα στο ΠΑΣΟΚ, ώστε αυτό να ματώσει και να δεινοπαθήσει ενεργώντας αντίθετα με τις αρχές και αξίες του. Δεν τον ρώτησε κανείς ποιες είναι αυτές οι αρχές και αξίες και ποιος ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να τις απαρνηθεί. Δυστυχώς δεν ερωτήθηκε ούτε γιατί απεφάσισε μόνο του το ΠΑΣΟΚ να απεμπολήσει τις αρχές και αξίες του αντί να ρωτήσει τον λαό με δημοψήφισμα τί θέλει να κάνει. Να ακολουθήσει αυτές τις αρχές και αξίες ή να τις ξεχάσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ; Βλέπεις, το δημοψήφισμα δεν έχει «πάρε-δώσε», δεν έχει διορισμούς, δεν έχει έργα και μίζες, επειδή δεν έχει υποψήφιους βουλευτές δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους. Διέψευσε, φυσικά, ότι ο Παπανδρέου εξεβίασε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009 διακηρύσσοντας από τον Ιούλιο του 2009 ότι δεν θα ψηφίσει τον Παπούλια για Πρόεδρο, ώστε να σύρει τον Καραμανλή σε εκλογές τον Μάρτιο του 2010. Βάλθηκε να μας τρελλάνει το παλληκάρι για μία ακόμη φορά.
Και μου λένε ότι με τέτοιους καραγκιόζηδες θα πάρει το ΠΑΣΟΚ μόνον 0% στην Α΄ Αθηνών, όταν εξακολουθεί να συγκεντρώνει 7% πανελληνίως.
Το ΠΑΣΟΚ αγαπητοί μου ξαναγεννιέται από την τέφρα, αλλά τη δική μας, όχι τη δική του. Θα τρίβουμε τα μάτια μας στις επόμενες εκλογές. Οι βολεμένοι πρασινοσκώληκες, και είναι άπειροι τον αριθμόν, αλλά έμπειροι περί το δούναι και λαβείν, θα κάνουν πάλι το θαύμα τους. Για ποιόν 19χρονο μου μιλάτε; Για ποια δυστυχία; Το ΠΑΣΟΚ είναι καθεστώς και μόνον με ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό θα εξαφανισθεί από προσώπου γης. Άσε που ακούγονται και ψίθυροι ότι ετοιμάζονται οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Άκη να πέσουν στα πολύ μαλακά, ώστε να φανεί πόσο δυνατό, ενωμένο και αλληλοεκβιαστικό είναι το ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι να διαλύσουν αυτούς τους ψιθύρους οι δικαστές.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση

Υ.Γ. Ούτε για τα 6 πορίσματα περί των οικονομικών τού ΠΑΣΟΚ είπε κάτι ο Καρχιδάκης. Ουδέ ηρωτήθη σχετικώς. Επίσης, δεν μας ενημέρωσε αν παρουσιάζεται καθημερινώς στη δουλειά του στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών κ.λπ., όπου έχει διορισθεί κατά νόμον ως πρώην υπάλληλος της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ», και όπου όφειλε να παρουσιασθεί προς ανάληψη εργασίας ευθύς ως έπαυσε να είναι βουλευτής, ήτοι από την 07.05.2012, όπως ορίζει η σχετική περί διορισμού του υπουργική απόφαση [ΦΕΚ-Γ-169/17.03.2011]. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι κοπανατζής. Κι’ αν δεν είναι κοπανατζής, εργάζεται ή λουφάρει προετοιμάζοντας το νέο χτύπημα στο «σύστημα», το οποίο και ο ίδιος εξέθρεψε και το οποίο εξακολουθεί, φευ, να τον τρέφει;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη