6 Σεπ 2013

Απευθείας ανάθεση 240.000€ στο Δήμο Θεσσαλονίκης...

...επειδή δεν προλάβαιναν να εξετάσουν τις ενστάσεις!


Είναι ή δεν είναι πάγια ανάγκη των οχημάτων του Δήμου τα καύσιμα;
Είναι ή δεν είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν καύσιμα;
Είναι ή δεν είναι λογικό σε έναν διαγωνισμό να υπάρξουν ενστάσεις;

Μια εξοργιστική απόφαση πήρε την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε την απευθείας αγορά καυσίμων από την ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ∆ΩΝ αξίας 239.374,64€ με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 27 Ιουνίου κι όμως μέχρι τώρα δεν πρόλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να μελετήσει τις ενστάσεις που κατατέθηκαν τον Ιούλιο κι έτσι επειδή "συντρέχουν σοβαροί λόγοι για την δημόσια υγεία" δόθηκε η δουλειά με απευθείας ανάθεση.

Να θυμίσουμε πως περίπου το ίδιο συμβαίνει και με τις ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου με την διαφορά πως από τότε που έσπασε την συμφωνία Παπαγεωργόπουλου με την International Life o Γιάννης Μπουτάρης, δεν βρίσκεται εταιρία να κάνει αντιπροσφορά με αποτέλεσμα να ασφαλίζονται ανά τρίμηνο τα οχήματα με κόστος διπλάσιο της προηγούμενης συμφωνίας!

Πρόκειται για πάγιες και προβλέψιμες δαπάνες (λειτουργεί Δήμος χωρίς οχήματα;) κι όμως δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης όπως παραδέχεται με το να δίνει με απευθείας αναθέσεις τις δουλειές ενώ έγινε διαγωνισμός πριν τρεις μήνες!

Δείτε εδώ την απόφαση:


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη